Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A boltok vasárnapi nyitva tartásának tilalmát előíró törvényjavaslat, amelyet a Szolidaritás szakszervezet csaknem egy éve nyújtott be a parlamentben, egyelőre a közelében sincs annak, hogy szavazzanak róla - írta a gazeta.pl. Pedig eredendően mind a kormány, mind az egyház támogatta.

A javaslat az első olvasat fázisában, azaz a jogi út legelején tart a Szejmben. A kérdéssel foglalkozó különbizottság ülését, még mindig nem hívták össze, ez valószínűleg már csak szeptemberben jöhet össze. A testület élén a Szolidaritás aktivistája, a kormányzó párt egyik tagja áll.

A Szolidaritás biztos volt abban, hogy minden követelése bekerül a tilalomba. Ez azt jelentené, hogy még a raktárak és az internetes áruházak is zárva lennének. A szakszervezet nem akar belemenni semmiféle enyhítésbe, miközben a kormánypárt politikusai felpuhítanák a jogszabályt. Egyik fő javaslatuk, hogy csak minden második vasárnap tartsanak zárva az üzletek.

A Szolidaritás kezdi elveszti türelmét. Piotr Duda, a szakszervezet elnöke kijelentette, hogy ha nem történik előrelépés, cselekedni fognak. Ez azt jelentheti, hogy az országot kormányzó, radikális jobboldali Jog és Igazságosság pártja összerúghatja a port egyik legfőbb szövetségesével.