Az orosz fővárosban leesett az idei első hó a hét végén, és a meteorológusok szerint ez még csak a kezdet - írta a Moscow Times. A héten következik a folytatás: hétfőn még kissé nulla fok felett lesz a hőmérséklet, ám már ez is hoz magával némi újabb havazást. A kemény napok azonban a hét második felétől jönnek.

Csütörtöktől kezdve napközben is fagyni fog és a jövő hét vége nagyobb havazást tartogathat. Az Instagrammot használó moszkvaiak csak most kezdték használni a pervüjsznyeg hashtagot, hogy megosszák egymással, amit az ablakukból látnak, ám Oroszország más területein nem kellett októberig várni az első hóra.

Olyan nyáron vannak ugyanis túl az oroszok, amely aligha érdemli meg ezt a nevet, és sokuknak ezzel még nem ért véget a kellemetlen meglepetések sora. Az időjárás úgy döntött, hogy kihagyja a derengő napsütést és egyéb természeti szépségeket kínáló őszt, és egyből a télre vált: augusztus végén sok helyen havazott. Egyesek fanyar humorral már akkor boldog újévet kívántak egymásnak.

(A nyitókép forrása: StockSnap.com)