Elkezdték az IKEA tizedik lengyelországi áruházának építését Lublinban - írta a gazeta.pl. A svéd áruházlánc eddig az ország jómódúbb, nyugati részén terjeszkedett, most látták elérkezettnek az időt a keleti régió meghódítására.

Az új áruház a jövő év harmadik negyedében nyithat ki. Vele együtt egy Convenience Center és egy Strip Mall üzletet is átadnak, így összesen egy 57,5 ezer négyzetméteres bevásárlóközponttal bővül a környék kiskereskedelmi hálózata.

Az építés során ki akarják használni a térségben elérhető geotermikus energiát és ezen túl is mindent nagyon környezetbarát módon akarnak megoldani. Az új áruház 220 munkahelyet teremt, az emberek felvételét már megkezdték.

A svéd áruházlánc adatai szerint a kilenc meglévő lengyelországi Ikea 21,6 százalékkal növelte bevételét az előző évihez képet 2015. szeptember eleje és 2016. augusztus vége között.

Ez volt a leggyorsabb bővülés a cég leányvállalatainak összehasonlításában. Lengyelországban elsősorban konyhai termékeket vásárolnak az emberek az IKEA-ban.