Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezt a jelenséget számos alkalommal megfigyeltük már, de ez volt a leghosszabb és legtisztább jelenet, amit az elmúlt években láttunk - idézi a portál a NASA közleményét. Az eseményt húsz órán keresztül figyelhették meg.

A tudósok figyelmeztettek a következményekre is. Ahogy a hasadék kinyílt a Nap felszínén, úgy küldi a gyors napszelet a Föld felé. Ez a hasadék egy hatalmas terület, ahol a Nap mágnesen mezeje kettévált, ezzel utat engedve a napszélnek. A szél feltöltött részecskék plazmaáramából és mágnesen térből áll. Ezek a csillag felső atmoszférájából lökődnek ki.

A napszél hétfőre virradóra érte el a Földet. Ennek következtében akár egy mérsékelten erős földmágneses vihar is létrejöhet. A Föld mágneses mezeje és atmoszférája a nagy részét felfogja a szélnek, de még így is lehetnek közvetlen hatásai.

Ez a mágneses vihar kihathat az áramhálózatokra és a navigáló rendszerekre a Föld egész területén. Közvetlen hathat a kommunikációra és a rádióvételre.Veszélyt jelenthet repülőgépek pilótáira és az asztronautákra is, akiket sugárzás érhet ez idő alatt.