Az IKEA szigorít egy keveset eddigi rendkívül liberális áru-visszavásárlási politikáján - írta a gazeta.pl. Eddig a cég semmilyen időbeli korlátot nem állított fel a termékek visszavételével kapcsolatban, mostantól a megvett bútorért vagy egyéb termékért legfeljebb 365 napon lehet visszakapni az árát.

A jelenlegi szabályok szerint ha valaki például vett egy fotelt, de végül nem rakta azt össze és a doboz évek óta a pincéjében hevert, visszavihette a terméket még évekkel a vásárlás után is. Már persze, ha megvolt a vásárlást igazoló számlája.

Ez a rendszer csak a ki nem csomagot termékekre vonatkozott, noha az áruházlánc azt is megengedi, hogy a már összeállított termékeket is visszavigye a vásárló, amennyiben azok jó állapotban vannak. Kivételt képeztek az idő nélküli visszavásárlás alól bizonyos áruk, például a matracok.

Az új szabály szeptembertől lép életbe. A cég indoklása szerint az adataik azt mutatják, hogy a vásárlók 90 százaléka három hónapon belül visszaviszi a terméket, ha megbánta a megvételét, csak ezerből egy olyan ember akad, aki 365 nap után teszi ezt.

Az IKEA a tizedik boltját nyitja meg augusztus 23-án Lengyelországban, ezúttal Lublinban.