Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap értesülései szerint a tulajdonosok a négy országban működő kelet-közép-európai régiós vonalat, vagyis a Tesco Europát egészben kívánják értékesíteni. Az eladási szándékot erősítheti a Brexit is, valamint egy év elején kiszivárgott, újabb leépítésekről szóló belső dokumentum.

Eközben a Tesco Global Áruházak Zrt. a napilapnak tagadta a budaörsi központ megszüntetését, noha az eladótér szűkítése valóban napirenden van az üzletekben - fejlesztés címén.

Olyannyira napirenden van a magyarországi Tesco áruházlánc eladási szándéka, hogy amennyiben érkezne egy értékelhető ajánlat, az anyavállalat rábólintana - közölte a Magyar Időkkel egy, a Tesco londoni központjában dolgozó pénzügyi megbízott. Neve elhallgatását kérve arról tájékoztatott, a központi terv az, hogy a kelet-közép-európai régióban működő magyar, cseh, lengyel és szlovák leánycégeket egyszerre, egy csomagban értékesítik a tulajdonosok, mert így kifizetődőbb. Ennek érdekében történnek átalakítások, a működés racionalizálása valamennyi érintett országban.

A Tesco Europa-csoportban a forgalomból tavaly több mint 13 milliárd forint nyereséget felmutató magyarországi áruházak teljesítménye ér a legtöbbet, amellyel a magyarországi a zászlóshajója. A bennfentes szerint a budaörsi központ átalakítása az esetleges kivonulást előkészítő lépések egyike, ahogy a mérleg szerint is kimutatható készletszűkítés, az üzletek méretének csökkentése és a korábban több mint húszezer magyart jelentő dolgozói állomány alacsonyan tartott bérek miatti fokozatos leépítése is.

A Magyar Idők megkeresésére a hazai Tesco vállalat leszögezte, nincs tervben a budaörsi központ bezárása. Azt ugyanakkor elismerték, jelenleg felülvizsgálják az irodai folyamatokat, a feladatok összetettségének csökkentéséért, az irodai működés egyszerűsítésért. A cél a hatékonyabb és egyszerűbb folyamatok kialakítása, amelyek megkönnyítik a négy régiós központi iroda együttműködését - közölte a vállalat.