Az OTP Bank bevezette a teljes egészében online intézhető személyi kölcsönt a magyar piacra. Ez az első olyan, valóban online hitel termék Magyarországon, amelynek igénybevételéhez lényegében semmi másra nincs szükség, mint egy internetes eszközre - adta hírül a pénzintézet.

Az igénylés pár perc alatt kitölthető, az ezt követő, néhány perces hitelbírálati folyamat és átutalás pedig automatikus - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. Az igénylést követően akár egy órán belül az ügyfél számláján lehet a szabadon felhasználható összeg.

A hitelintézet internetbankján, az OTPdirekten keresztül igényelhető személyi kölcsönt 2016 szeptember óta érhetik el a pénzintézethez érkező jövedelemmel és internetbanki hozzáféréssel rendelkező ügyfelek. A cél az, hogy rövid időn belül a jövedelem-jóváírással nem rendelkező-, valamint a nem OTP banki ügyfelek részére is elérhető legyen ez a lehetőség.

Az elmúlt hónapokban több mint ezer ügyfél igényelt személyi kölcsönt online, a folyósított összeg pedig már meghaladta az 1 milliárd forintot.

Az OTP Bank jelenleg több mint 50 különböző digitális fejlesztésen dolgozik, köztük mobilfizetési megoldáson és további, papírmentes ügyintézést lehetővé tévő szolgáltatások bevezetésén -  mondta Kovács Antal vezérigazgató-helyettes. Azt is hozzátette azonban, hogy a digitális fejlesztések kiegészítik, támogatják a fióki személyes kiszolgálást, de nem pótolják azt.