Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent határozatok közül az első esetben az alapítvány 2014 februárjában kötött megbízási szerződést a Magyar Szakértői Holding Kft.-vel, könyvvizsgálati szolgáltatások végzésére. A szerződés alapján az alapítvány bruttó 14 millió 476 ezer forintot fizetett meg a megbízott részére a szerződés megszüntetéséig.

A második esetben - szintén 2014 februárjában - a DOKUMAT Informatikai, Gazdasági Tanácsadó és Archiváló Kft.-vel szerződött az alapítvány könyvvezetési szolgáltatásra. Ennek a cégnek 13 millió 96 ezer forintot fizetett ki.

A harmadik szerződést 2015 augusztusában kötötte az MNB alapítványa az AlternAccounting Kft.-vel, könyvelési feladatokra, valamint az ehhez kapcsolódó pénzügyi- és adótanácsadásra. Ennek a cégnek 8 millió 296 ezer forintot fizetett az alapítvány.

A KD mindhárom esetben megállapította, hogy a szerződések értéke - már a becsült érték is - meghaladta a 8 millió forintos nemzeti közbeszerzési értékhatárt, azonban az uniós értékhatárt nem érte el, ezért a közbeszerzési törvényben az ilyen esetre vonatkozó eljárást kellett volna lefolytatni.

Miután a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány ezt elmulasztotta, az első esetben 120 ezer, a másodikban 130 ezer, míg a harmadikban 140 ezer forint bírságot szabott ki a KD, továbbá pert indít a szerződés érvénytelenségének kimondása és az érvénytelenség jogkövetkezményeinek alkalmazása iránt.