A Szabadság hidat június közepén zárták le a közúti forgalom elől. Azóta csak gyalogosan vagy biciklivel lehetett fölmenni. Az úttestet piknikezők, bringások, turisták vagy éppen jógázók foglalták el. Az utóbbi hetekben esténként akkora volt a forgatag a hídon, mint egy fesztiválon - írta a portál.

Vasárnaptól azonban újra az autósoké és a villamosoké lesz a Szabadság híd, mivel a BKK addigra befejezi a villamosvonal felújítását a Bartók Béla úton. Az elmúlt hetekben nemcsak a vágányok újultak meg, összesen 35 villamosmegállót akadálymentesítettek és korszerűsítettek dél-budán. A munka ugyanakkor még nem ért véget: az új esőbeállókat, padokat, korlátokat és utastájékoztatókat január végéig helyezik ki.

Vasárnaptól ismét teljes vonalán közlekedik az 56-os, az 56A, a 19-es és a 41-es villamos. A Szabadság híd megnyitásával egy időben megszűnnek a 47-es, a 48-as és a 49-es pótlóbuszok, a Kiskörúton is újra járnak majd a villamosok. Az Astoriánál is helyreáll az eredeti forgalmi rend.

A BKK tájékoztatása szerint vasárnap kezdődik a peronfelújítási program újabb üteme: a Villányi úton és az Alkotás utcában. A legnagyobb változás, hogy a 17-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton közlekedik, a 61-es rövidített útvonalon jár Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között, a Móricz Zsigmond tér és a Széll Kálmán tér között pedig pótlóbusz megy.

Közben a Bartók Béla úton közműfelújítás kezdődik vasárnap, emiatt több busz is terelve közlekedik majd.