Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nyáron Pekingben jelentette be a filmet gyártó Beijing T&G Entertainment és a szponzor Qunar.com Utazási Iroda, hogy a Love Actually című kínai televíziós sorozat legújabb, külföldön játszódó részeit Magyarországon veszik fel.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a megjelenés turisztikai vonzereje miatt a stábbal és a Korda Stúdióval is együttműködik a sorozat sikere érdekében. A filmes turizmus élénkítése nemcsak a kreatív ipar számára, de a beutazóforgalom növelése szempontjából is nagy jelentőségű - írta közleményében a turisztikai ügynökség és a Korda stúdió.

Kiütöttük Prágát

Bár az eredeti tervekben még Prága szerepelt forgatási helyszínként, végül a főszereplőt és a vezető producert meggyőzve sikerült elérni, hogy a forgatókönyvet Budapestre írják át. A magyarországi epizódokat jövőre mutatják be Kínában, és várhatóan 400-500 millió néző fogja figyelemmel kísérni.

A 70 fős stáb a napokban érkezett Budapestre, olyan, a hazájukban nagy sztárnak számító színészekkel, mint a férfi főszereplő, Tong Dawei és Joe Chen énekes-színésznő, akik egymaguk több milliós rajongótáborral rendelkeznek. A felvételek október közepén kezdődnek, és két hétig tartanak.

A magyarországi epizódokban helyszínként megjelenik majd a Liszt Ferenc repülőtér, a Groupama Aréna, a Dorottya Palace, a Gozsdu Udvar bárjai, a New York Kávéház, a Halászbástya étterem, az Operaház és egy Andrássy úti luxusüzlet, továbbá két vidéki helyszín, Eger és Gödöllő is.

25 százalékos támogatás a stáboknak

A filmgyártást adókedvezmény-rendszer is segíti. A stábok a magyarországi filmgyártási költségek 25 százalékáig vehetik igénybe az ilyen, közvetett támogatást. A filmalkotásokat támogató magyarországi vállalkozások adókedvezményt vehetnek igénybe, az adókedvezménnyel a társasági adóalapot és a fizetendő 10 százalékos adót is csökkenteni lehet.  A támogatás összege a támogatás juttatásának adóévében és az azt követő három adóévben vonható le az adóból, egy-egy adóévben legfeljebb az adó 70 százalékáig.