Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kiadó múlt héten jelentette be, hogy a liechtensteini székhelyű XXI Century Invest AG vásárolja meg a Népszava napilapot és a Geomédia-csoport médiaportfólióját: a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek hetilapot, valamint a kiadó magazinjait. Azt is közölték, hogy a vevő egy bejegyzés alatt lévő projektcég, amely Kelet-Közép-Európában többféle befektetéssel rendelkező, külföldi magánszemélyek érdekeltsége.

A 24.hu akkor azt írta, hogy a tulajdonosok között van Jürg Marquard, a Magyarországon a Playboyt és a Joyt is kiadó Marquard Media kizárólagos tulajdonosa, aki a kilencvenes években a Magyar Hírlapot is megvette. Most azonban azt írja a 24.hu, hogy Marquardnak nincs köze a Geomédiához. Kérdésükre Jürg Marquard sajtókapcsolatait kezelő titkárság azt válaszolta, hogy "sem Jürg Marquardnak, sem a Marquard Media Hungarynak nincs köze a XXI. Century Investment Company céghez, és mi magunk (azaz a Marquard Media International) sem veszünk részt a Geo Media és a Népszava megvásárlásában".

A kiadóvállalat a múlt heti közleményében azt írta, hogy a Geomédia-lapok új tulajdonosa elkötelezett a médiaportfólió fejlesztésére - ehhez forrással is rendelkezik - és egyben a közéleti lapok szellemiségének megőrzésére.