Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezres nagyságrendben hiányoznak a munkavállalók a Magyar Postánál, a  létszámhiány legfőbb oka, hogy a béremelések ellenére nem versenyképesek a cégnél kínált fizetések - írja a Magyar Nemzet Ádám István, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége (Pofesz) elnökének beszámolója alapján. Egy gépkocsivezető nettó 180-200 ezer forintos bére például fele-harmada annak, amit egy privát cégnél kereshetne.

A Pofesz vezetője szerint az idei év végén is arra kell számítani, amit 2016 decemberében tapasztalhattunk: a posta nem fogja bírni a csomagkézbesítés öt-hatszoros megugrását. Jó próbálkozás, hogy rávegyék az embereket az előrehozott rendelésre, ám kevesen fogják már októberben letudni a karácsonyi bevásárlást.

Hiába volt az állami vállalatnál idén 25 százalékos béremelés, a magánszférában még mindig magasabbak a fizetések. Gondot okoz a bérfeszültség is. Egy negyven éve dolgozó ügyintéző bruttó 270 ezer forintos fizetése kiáltó ellentétben van a vezető beosztású dolgozók több százezres vagy milliós nagyságrendű bérével, ráadásul a kétmilliós bérplafont is eltörölték.

(A nyitókép forrása: Pixabay.com)