A TV2 pr-osztálya megerősítette, hogy az Izaura TV is elindul még a nyáron, augusztus 14-én, a Prime pedig szeptember 5-én ad először műsort - írta az Origo. Az utóbbi a FEM3 helyén lesz, utóbbi brand meg is szűnik ezzel. A TV2-csoport korábbi márkája, csatornája, a Pro4 is eltűnt időközben, azt a Mozi+ váltotta.

Az Andrew G. Vajna - milliárdos kaszinótulajdonos és filmipari kormánybiztos - érdekeltségébe került TV2-csoport már korábban bejelentette, hogy augusztus 14-én elindítja az Izaura TV-t. A 24 órán át sugárzó telenovella-csatorna a MinDig TV földfelszíni digitális, ingyenes platformján lesz elérhető - közölte a cégcsoport.

A Magyarországra visszatelepült üzletember Vajna András György a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016-os listáján a 16. helyen áll mintegy 44 milliárd forintra becsült vagyonnal.

Az új csatornán látható lesz régi sorozatok mellett - többek közt - a 90-es években népszerűvé vált Vad angyal, s újak is: Az éjszaka királynője (Queen of the Night - Gecenin Kralicesi), Victoria, a rabszolgák megmentője (La Esclava Blanca), A fekete özvegy (La Viuda Joven). Az éjszaka királynője című török sorozatban a Szulejmánban Hürremet alakító Meryem Uzerli is feltűnik.