Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dél-dunántúli régióból 2017. szeptember 25-én 11 óráig várják a pályázatokat, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik - közölte a fejlesztési tárca.

Az Otthon melege program új alprogramja a földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjéhez nyújt vissza nem térítendő támogatást. A közép-magyarországi, a nyugat-dunántúli és a dél-dunántúli régióból eddig mintegy 2400 kérelem érkezett be. A közép-magyarországi pályázatokat szeptember 22-én 10 órától, a nyugat-dunántúliakat pedig 12 órától függesztették fel határozatlan időre.

Legközelebb az észak-alföldi régióban, szeptember 26-án, kedden reggel 8 órától lehet a gázkonvektor-készülékek cseréjéhez vissza nem térítendő támogatást igényelni elektronikus úton. A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a pályázati portálon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatások révén jelentősen javulhat a lakossági energiafelhasználás hatékonysága, csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás, nagymértékben hozzájárulva a hazai klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez.

A 2014 szeptemberében indult programnak köszönhetően mára több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

Címlapkép forrása: Shutterstock.