Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Országszerte munkaerőhiány van, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter július elején többek között azt mondta, hogy igény esetén biztosítani kell a harmadik országból érkező szakképzett munkaerő hazai foglalkoztatását. Több szektor van, amelyben sok a kiadó állás, többek között ilyen a kiskereskedelem is. A boltláncok idén béremeléssel igyekeznek magukhoz láncolni a dolgozókat.

Bruttó 313 000 forint

Arról korábban márt írtunk, hogy a boltláncok közül a Lidl az idén márciusban 5 százalékkal, júliusban pedig további 15 százalékkal emelte az összes dolgozó kilenctizedét adó bolti dolgozók esetében, de korábban nem volt ismert a pontos összeg.

Az áruházlánc a Buksza kérdésére közölte: egy-egy bolti dolgozó teljes jövedelme bruttóban 313 ezer forint. Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője azt is elmondta, hogy a 313 ezres bércsomagban már benne vannak a pótlékok, a cafeteriajuttatás és maga a fizetés is. Ezért pedig napi 8 órát kell dolgozni az adott Lidl-egységben. A 15 százalékos béremelés júliustól él, azaz pár nap múlva, augusztus elején már a nagyobb összegeket kapják a dolgozók.

Magasabb az átlagnál

A Lidl-hálózatban dolgozók 313 ezer forintos bruttója egyébként meghaladja a KSH-adatokban szereplő iparági átlagot. A kereskedelemben dolgozók munkajövedelme ugyanis az év első öt hónapjában átlagosan 251,9 ezer forint volt.

Fontos, hogy a munkajövedelem nem azonos a bruttó fizetéssel, előbbi ugyanis tartalmazza a fizetésen felül a különböző pénzbeni és természetbeni juttatásokat, többek között a költségtérítéseket, az étkezési térítéseket is. Arról pedig, hogy az Aldi mekkora fizetést ad, itt olvashat bővebben.

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.