Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szolgáltatók nyílt felhívás keretében nyújthattak be támogatási igényt. Terminálonként 80 ezer forint, összesen 2,4 milliárd forint eszközbeszerzési támogatásban részesültek, amelyből 30 200 darab új bankkártya-elfogadóhely (pos-terminál) létesül.

Cserébe a szolgáltatók vállalták, hogy a támogatásnak megfelelő összegben kedvezményt nyújtanak a terminált igénylő kereskedőknek. Ennek megfelelően a telepített terminálok használatáért a kártyás forgalom legfeljebb egy százalékának megfelelő díjat számíthatnak fel.

Az NGM szerint a kisebb forgalmú vállalkozások díjterhelése gyakran 3-5 százalék között volt. Korábban nem volt ritka, hogy az elektronikus fizetési rendszerhez csatlakozáskor 20-30 ezer forintos egyszeri telepítési díjat számoltak fel, de a programban telepített termináloknál ez megszűnik, kizárólag a forgalom legfeljebb egy százalékát kitevő jutalékot kell fizetni.

A programnak nemzetgazdasági szintű előnyei is vannak, a fizetési infrastruktúra modernizálása növeli a hazai gazdaság versenyképességét, mivel az elektronikus fizetés térnyerése mérsékli a készpénzhasználattal kapcsolatban felmerülő költségeket.