Hat hét múlva, május 14-én kiderül: ki vezeti a magyar gazdagok idei listáját. A Napi.hu kiadásában megjelenő, az idén immár 14. alkalommal jelentkező A 100 leggazdagabb című kiadvány tartalma azonban még most is naponta frissül. Ennek oka  egyszerű, de merőben szokatlan. A magyar gazdaság és pénzügyi élet ugyanis jól láthatóan gyors változásban van, s ezt tükrözi majd a 2015-ös kiadvány is. A drámai fordulatokat sem nélkülöző fejlemények ugyanis sokszor valóban "húsbavágóan" érintik a hazai legtehetősebb réteget, a magyar milliárdosokat.

Kik a legvagyonosabbak 2015-ben?

A magyarországi lappiacon immár tradicionálisnak tekinthető A 100 leggazdagabb kiadvány a napi aktualitásoknál jóval részletesebben számol be az előző év fejleményeiről. A gazdagokról szóló szócikkekben ugyanis nem csak a részben már ismert életrajzi és karrieradatok szerepelnek, hanem a múlt év legfontosabb eseményei, valamint a 2014-es vállalati mérlegek is. Az utóbbi azért is különleges, mert a magyar gazdaság meghatározó vállalkozásai - a legtöbb céghez hasonlóan - május végén teszik közzé eredményeiket, de az összeállítás olvasói már május közepén bepillanthatnak a leggazdagabb magyarok tulajdonában levő cégek kulisszái mögé.

Ez a privilégium a kiadvány alapvető szerkesztési elveiből fakad: személyesen megkeresünk minden érintettet, s így készítjük el a vagyonértékelést is. S ha már a szerkesztők képben vannak, a kiadvány olvasói is el tudnak igazodni a magyar gazdaság rejtelmeiben.

És kik a legbefolyásosabbak?

A 100 leggazdagabb idei listája és a regionális körkép mellé a Napi.hu immár második alkalommal egy - szubjektív - számbavételt is készít. A Befolyás-barométer a gazdasági és politikai szereplők befolyását együtt igyekszik meghatározni, és ez alapján egy alternatív sorrendet felállítani. A barométer összeállításához politikai elemzőket kértünk arra, hogy helyezzék el skálán a Napi.hu által megnevezett száz politikust, üzletembert és közéleti szereplőt azok vélt befolyásossága alapján. A definíciót úgy határoztuk meg, hogy az a befolyásosabb személy másoknál, "aki egy ügy érdekében közvetlenül vagy közvetve több pénzt és/vagy erőforrást tud megmozgatni".

A kiadvány életmód részében pedig a gazdasághoz kapcsolódó összeállítások olvashatók majd a stílusos pénzköltés jegyében: a luxushotelektől a luxusautókon és luxusutazásokon át a luxusdivatig.