A Dunántúlon, majd a középső tájakon és délután keleten, északkeleten is felszakadozik a felhőzet, sokfelé napos idő ígérkezik. A nyugati-északnyugati szél helyenként megélénkül, napközben 10-15 fok között alakul a hőmérséklet. Megszűnő kettősfronti hatás.

Egyre melegebb idő, de kedd este hidegfront jöhet

Vasárnap hosszabb-rövidebb ideig mindenhol kisüt a nap, csapadék pedig már sehol sem várható. A Dunántúl északi felén feltámad a déli-délkeleti szél. A hideg, többfelé párás, ködös reggelt követően napközben 10-16 fokra van kilátás.

Hétfőn folytatódik a csapadékmentes idő, viszont gyakran lesz erősen felhős az ég. A Dunántúlon helyenként megélénkülhet a délies szél. Délután 11-19 fokra van kilátás, a magasabb értékeket a Dunántúlon és délen mérhetjük.

Kedden elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat, majd este egy hidegfront érkezhet, így éjszaka és szerdán számítani kell további záporok kialakulására. Kedden a délies, szerdán az északnyugati szelet kísérhetik élénk, erős lökések. Kedden a Dunántúlon 20-22 fok is lehet, majd szerdára pár fokot visszaesik a hőmérséklet - írta az időjárási portál.