Éjszaka és vasárnap napközben zápor, zivatar az északi országrészben is csak elvétve alakulhat ki. Vasárnap a késő délutáni óráktól viszont a Dunántúlon, estétől pedig már a középső területeken is többfelé várhatók záporok, zivatarok, helyenként heves zivatar is lehet. A déli, délkeleti szél napközben megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 32 fok között alakul.

Közép- és Délkelet-Európa, valamint a Skandináv-félsziget északkeleti része fölött anticiklon helyezkedik el. Míg szárazföldünk középső és délkeleti tájain sokat süt a nap, és csak az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből néhol alakul ki zápor, zivatar, addig a Skandináv-félsziget nagy részén sok a felhő, és a magasnyomás peremén többfelé esik az eső.

Kontinensünk más vidékeinek időjárását sekély ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják. Nyugat-Európában gyakran erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, zivatarok alakulnak ki. Szintén felhős, többször csapadékos az idő Izlandon és Kelet-Európában. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északnyugati felén általában 13 és 24, délkeleten pedig 24, 30 fok között alakul. A legmelegebb az Ural előterének déli területein van, ott a délutáni órákra 31, 34 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé délnyugat felől eleinte többnyire száraz, majd kissé nedvesebb, egyre melegebb, labilis rétegződésű levegő érkezik.