Többnyire kedden is felhőtlen időnk lesz, maximum délután zavarhat be egy-egy gomolyfelhő - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), amely szerint erős napsütés igen, csapadék nem várható, miközben a szél csak a Dunántúlon élénkülhet meg.

Nem lesz könnyű a görögöknek

Nem elég, hogy óránként változó hírek miatt folyamatosan azon izgulhatnak a görögök, hogy egyáltalán hozzájutnak-e a megtakarításaikhoz, az időjárás is lecsap rájuk. A koponyeg.hu-n olvasható hétnapos előrejelzés nem sok árnyékot ígér Athénban, hiszen mindamellett, hogy csak egyszer csökken a maximális hőmérséklet 34 fok alá, eső egy csepp sem várható. Felhő sem sok, maximum szombaton várható, hogy az égből egy-két nyolcada felhős legyen, ahogy többnyire szélcsendes idő lesz a mediterrán országban. Egy biztos, a hitelezők mellett a hőséggel is meg kell küzdeniük a görögöknek.

Ezek után nem meglepő, hogy akár 38 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, késő este pedig 26-31 fok között lehet.Az OMSZ ugyanakkor figyelmeztet arra, hogy a késő délutáni és az esti órákban az Alpokaljára délnyugat felől besodródhat egy-egy zivatar, amelyhez átmenetileg viharos (50-90 km/h) széllökés, intenzív csapadék, sőt, akár jégeső (jégátmérő 1-2 cm körül) is társulhat.

Szerdán jön egy kis enyhülés, hiszen kezdetben derült vagy gyengén felhős időnk lesz, majd eleinte a Dunántúlon, délutántól már másutt is egyre többfelé várható zápor, vagy épp egy-egy heves zivatar. Ekkor már viharos széllökésekre is lehet számítani, ám így is meleg lesz, hiszen a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 19 és 25, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 29 és 36, keleten még 36 és 39 fok között alakul.

Csütörtökön ismét csökken a felhőzet, és ismét napos időre számíthatunk egy-egy gomolyfelhővel. Az OMSZ előrejelzése szerint főként keleten alakul ki zápor, keleten néhol még zivatar is lehet, míg az északnyugati szelet többfelé kísérik erős, néhol viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet ekkor 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

A hét utolsó munkanapján, pénteken sok napsütésre számíthatunk, így csapadék sem valószínű, bár az északnyugati szelet többfelé kísérik majd erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.

Szombaton már derült, napos, száraz idő várható, miközben északkeleten megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

A jó idő eleinte vasárnap is folytatódik, ám később északnyugat és nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, így szórványosan valószínű zápor, néhol zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul.