Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nyílt közbeszerzésen választották ki az öt mintagyárat - a Festo AM Kft.-t, a Roto Elzett Certa Kft.-t, az Eltec Holding Kft.-t, a Continental Automotive Hungary Kft.-t, a Macher Zrt.-t -, és azt várják tőlük, hogy két év alatt a programban 4000-5000 kkv-t fogadjanak.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) lévő 2,3 milliárd forint keretű kiemelt projektet az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) részvételével létrejött konzorcium valósítja meg - írta az MTI.

Az Irinyi tervhez illeszkedő program célja a szemléletformálás, a demonstráció, a fejlesztés és a minősítés - mondta Varga Mihály. A programban részt vevő kkv-k egyebek közt térítésmentesen szerezhetnek ipar 4.0 minősítést, kaphatnak vállalatra szabott fejlesztési tervet, ismerkedhetnek meg a mintaalkalmazásokkal.

A kormány támogatja a kkv-k növekedési esélyeit egyebek közt a külső finanszírozási forráshoz jutás könnyítésével, a vállalati környezet fejlesztésével, adócsökkentésekkel, az uniós források gazdaságfejlesztést szolgáló felhasználásával, a beszállítói integrátori programmal, a szakképzés fejlesztésével és a tavaly novemberben kötött bérmegállapodással.

Ez a projekt segíti az ipari paradigmaváltást, a hagyományos technológia lecserélését, és a mintagyárakban látható lesz a fejlett technológia alkalmazásának pozitív hozadéka - fogalmazott Bárdos Krisztina, az IFKA ügyvezető igazgatója.

A mintagyárak várhatóan 2018 áprilisától fogadják a látogatókat előzetes regisztráció alapján, amelyre a www.ipar4.hu oldalon lehet jelentkezni.

Képünk illusztráció, forrása: RONNY HARTMANN / AFP