Ezek közül a kormány a Levegő Munkacsoport javaslatát vizsgálja: azt, hogy van-e lehetőség a Nyugati pályaudvar és a Liget közötti MÁV területen egy hatalmas zöld terület létrehozására - válaszolta a Kormányinfón a múzeumi negyed esetleges áthelyezését firtató újságírói kérdésre Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Levegő Munkacsoport  fatelepítést és zöldfelület kialakítását szorgalmazza, a MÁV elnöknek pedig javaslatot kell tenni a Nyugati pályaudvar rekonstrukciójára, valamint a Nyugati és a Liget között egy zöldterületi rehabilitációs programra - mondta Lázár. Szavai szerint a kormányon belül ő ennek nagy híve, ekképpen javasolni is fogja, hogy zöldfelületek növelésére uniós forrást is biztosítsanak, amelyek a költségvetési pénzekkel együtt nagy hasznára lesznek a Liget-projektnek.

Demján Sándor, a TriGranit csoport elnöke a napokban arról beszélt, a Nyugati pályaudvar mögötti rozsdazónába helyezné át a múzeumi negyedet, ezzel 100 milliárdot spórolna. A múzeumi negyedre mintegy 150 milliárdot szán a kormány.