Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Azt kérdeztük meg, hogy egyetért-e a Budavári Palota felújításával itt a válaszadóknak a 80 százaléka mondott igent" - ismertette egy közvélemény-kutatás adatait a L. Simon László Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára a budai Vár felújítását, illetve kormányzati negyeddé alakítását felügyelő bizottság hatodik ülésén. Eszerint a vidéken élő válaszadók 43 százaléka még nem járt a budai várban - a felújításról is e nélkül mondott véleményt - írja a hirtv.hu.

A tervek szerint több múzeum elköltözik a várból, visszaállítják viszont a főőrségi épületet és a turisztikai látványosságnak szánt egykori Lovardát, amelynek alapkőletétele május végén lesz.

A Várba költöző kormányhivatalok egy része mélygarázst is kap. Öt ilyen létesítmény lesz, amelyekre összesen 10 milliárdot költenek - a Szent György tér alatti mélygarázsra két és fél milliárd forintot fordítanak.

A Miniszterelnökség épülete 2018 első negyedévében készülhet el, vagyis ha a terveknek megfelelően halad az építkezés, az országgyűlési választások eredményét már a Várban is várhatja Orbán Viktor miniszterelnök.