A szuflékészítéstől elég sokan rettegnek, így voltam ezzel én is egy darabig. Viszont ettem egyszer egy isteni sajtszuflét, amit aztán otthon is reprodukálni szerettem volna. Így született meg ez a recept, amit háromféle sajttal és spenóttal turbóztam fel. Egy kis salival könnyed vacsi, vagy akár vendégváró is lehet. ;)
Az elkészítését megnézhetitek a legújabb Youtube videomban, de lentebb el is olvashatjátok.
Hozzávalók:
2,5 dl tej
7 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű)
4 db tojás
5 dkg vaj
só, bors
szerecsendió
10 dkg füstölt sajt reszelve
10 dkg Trappista sajt reszelve
10 dkg kecskesajt
2 nagy marék spenót
fokhagyma
Először is egy besamel mártást készítünk, ez lesz a felfújt alapja. A vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és picit pirítunk rajta. Majd felöntjük tejjel, sózzuk borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele és csomómentesre keverjük. Ha ez megvan, akkor félretesszük hűlni.
A tojásokat szép habosra verjük, majd hozzáöntjük a kihűlt besamelhez. Azért fontos, hogy langyostól ne legyen melegebb a besamelünk, mert különben kicsapódik a tojás és rántotta lesz belőle. :)
A spenótot egy kis vajon, fokhagymával megfonnyasztjuk, majd a sajtokkal együtt a tojásos keverékhez öntjük.
A szufléformákat háromnegyedik töltjük, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.