Medvehagymás sajtkrém
2018. április 23. írta: Városi konyha

Medvehagymás sajtkrém

Itt a medvehagyma szezonja! Tehetjük kenyérbe, süthetjük pogácsába, színezhetünk vele tésztát, és krémet készíthetünk belőle. 

Tavasszal kihagyhatatlan a medvehagyma. A jellegzetes, fokhagymás ízű és illatú növényt azonban nem csak mi szeretjük ilyenkor. A barnamedvék is előszeretettel fogyasztják, ezért kapta a medvehagyma nevet is. 
Nagyon jó ízt ad mindeféle sós aprósüteménynek, pogácsának, belesüthető baguette-be, de a legegyszerűbb, ha krémet készítünk belőle. Én legtöbbször úgy csinálom, mint a bazsalikom pestót, most azonban találtam egy tubus sajtkrémet is a hűtőben, így belekevertem azt is. Az állaga krémesebb, az íze pedig selymesebb lett. 

fullsizeoutput_30c.jpeg

Hozzávalók
1 csokor medvehagyma
1/2 marék fenyőmag (2-5 dkg)
kb. 1 dl olívaolaj
1 tubus sajtkrém
só, bors

Elkészítés
A medvehagymát vágd félbe és tedd a késes robotgépbe. Add hozzá a fenyőmagot, egy kevés olívaolajat, és dolgozd össze. Ekkor add hozzá a sajtkrémet is, még egy kevés olívaolajat, és keverd össze. Ha kell, sózd, borsozd és adj hozzá még annyi olívaolajat, hogy egy kenhető krémet kapj. 

Én kis falatkákra kenve szeretem tálalni. Vendégváró falatkáknak is szuper!

süti beállítások módosítása