Kellemes, aránylag gyorsan elkészíthető uzsonna ötlet.
Hozzávalók:
Tésztához
- 400 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 teáskanál olívaolaj
- 2 teáskanál só
- 150 ml langyos víz
Töltelékhez
- 5 evőkanál tejföl
- 2 nagy vagy 3 kis gerezd fokhagyma
- 1 kápia paprika
- friss chili (fajta és mennyiség ízlés szerint, én 1 nagyobb érett Jalapeno-t raktam bele)
- 50 g sonka
- 100 g bacon
- fél csomag szárított metélőhagyma
- 100 g reszelt sajt
- só
Elkészítés:
A tésztánál össze kell önteni a hozzávalókat a keverőtálba, és készre kell gyúrni. Utána érdemes letakarni ameddig elkészítjük a tölteléket.
Tölteléknél egy közepes tálba kell tenni a tejfölt, bele kell nyomni a fokhagymát, a felaprított kápiát, chilit és sonkát, a metélőhagymát, és a reszelt sajtot. A bacont fel kell aprítani, és utána meg kell pirítani. Előbb érdemes a bacont hozzáadni a töltelékhez, és utána sózni.
A tésztát hat egyenlő részre kell porciózni, és kis golyókat kell belőle formázni. Ez után ki kell nyújtani ovális papucs formájúra a tésztát, megtölteni és félbe hajtani. A félbehajtott töltött papucsokat kerámiás, vagy teflonos serpenyőben meg kell sütni akár zsiradék nélkül. Közepes lángon kell sütni nagyjából 3-4 percig oldalanként.