Tejturmix

Péter Dani blogja

Narancstorta

Közel másfél hete betegeskedem, de ma végre éreztem magamban annyi energiát, hogy süssek egy rettentően finom narancsos csupasz tortát.  A recept már felkerült a blogra, én pedig alig várom, hogy leülhessek a kedvenc sorozatom elé, egy szelettel, ebből a mennyei tortából. Süssétek meg ti is!

18 cm átmérőjű tortaformához - (Természetesen az összes tortám anyaghányada felszorozható vagy leosztható más méretű formákhoz.)

dsc07087.JPG

A piskótához:
5 db tojás
100 g kristálycukor
125 g liszt

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, a tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. Az előkészületek után lássunk is hozzá a piskótához. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk a cukorral. Pár gyors mozdulattal belekeverjük a tojások sárgáját is. A lisztet átszitáljuk és apránként hozzákeverjük a tojásos habhoz. Ha szép, finom mozdulatokkal kevertük bele a lisztet egy jó levegős piskótatésztát kapunk, ami mehet az előkészített formával a sütőbe, 15-20 percre, illetve tűpróbáig. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd körbevágjuk, kiborítjuk és félretesszük.

dsc07071.JPG

A narancsos krémhez:
200 g rostos narancslé (Happy Day)
500 g zsíros tej
200 g kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
2 db tojás
1 teáskanál narancsaroma
1 teáskanál citromaroma
1 evőkanál Triple Sec
200 g puha vaj

Egy nyeles forralóba mérjük a narancslevet, a tejet, a cukrot, a pudingport, a tojásokat, az aromákat és az alkoholt. Kézi habverővel vagy botmixerrel csomómentesre keverjük és kis lángon, lassan sűrű pudingot főzünk belőle. A pudingot még forrón elkezdjük elektromos habverővel keverni, egészen addig, míg ki nem hűl szobahőmérsékletűre. Ekkor kanalanként hozzáadjuk a puha vajat, közben folyamatosan habosítva. Félretesszük az elkészült krémet.

A sziruphoz:
100 g rostos narancslé (Happy Day)
50 g Triple Sec
2 evőkanál barna cukor

Egy kis nyeles forralóba mérjük a narancslét, az alkoholt és a barna cukrot, felforraljuk, majd kb. 5 perc alatt szirup sűrűségűre rotyogtatjuk.

dsc07072.JPG

Jöhet a torta összeállítása. A kihűlt piskótát 3 egyenlő lapra vágjuk. Egy tortatálra tesszük az első lapot és meglocsoljuk a szirup 1/3 részével, elkenjük rajta a krém, szintén 1/3 részét. Jöhet a második lap, rá a szirup, rá a narancskrém, majd a tetejével is megismételjük ugyanezt. Hűtőbe tesszük dermedni egy órára, majd körben kidíszítjük színes almachips-szel, amit előszeretettel használok tortáimhoz. Az elkészítéséről IDE KATTINTVA olvashattok. 

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása