Így készíts olcsón májkrémet

A májkrémmel az a problémám, hogy vagy az ipari hulladékot trutyizzák össze és nyomokban talán még májat is tartalmaz - ezt olcsón adják, vagy ha minőségi alapanyagokból készül, akkor horror ára van. Pedig mint tudjuk, a máj egészséges. Itt egy finom és minőségi májkrém olcsó receptje.

Vegyél fél kiló májat (csirke, disznó, amilyet szeretnél), 2 kis vöröshagymát, és vedd elő a múlt heti sült húsról (mondjuk oldalas) leöntött zsírt - amit persze hűtőben tároltál. Olvaszd fel a zsírt (mehet bele bőven, legfeljebb leöntöd majd a felesleget), párold üvegesre az apróra vágott hagymát, aztán mehet rá a máj. Ha megsült, told bele a botmixert, mehet hozzá só, bors. Elméletileg szép barna krémet kapsz. És ha igazán adni akarsz az érzésnek, akkor szórd meg apróra vágott snidlinggel. Ne felejtsd betenni a hűtőbe. A reggeli pirítóson valami egészen fantasztikus.

szendvics1.jpg