Ezért ne dobd ki a kukoricacsuhét

Nyáron ti is sokszor esztek otthon főtt kukoricát? Eddig mindig kidobtad a kukoricát borító leveleket és hajat? Mutatom, legközelebb miért ne tedd, hiszen sok mindenre használhatod a megmaradt kukoricacsuhét.

kukorica_pc.jpg

Gyógytea

Gyűjtsük össze és szárítsuk ki a kukoricahajat. Ebből egy csészébe tegyünk egy púpozott teáskanálnyit és öntsünk rá 2,5 dl forró vizet, majd hagyjuk állni 1-3 percig. Ízesítésre nincs is szükségünk. A tea kiváló vízhajtó, és csökkenti a magas vérnyomást is.

Véd a gyomok ellen

A megszárított kukoricacsuhét a kertben jó szolgálatot tehet. Használd talajtakarónak, így megvédheted a növényeidet a gyomoktól. Ősszel pedig a fagy ellen is bevetheted.

Dekorálhatjuk vele az ételeket

kukorica_csomag.jpgBár maga a kukoricacsuhé nem ehető, jól mutat egy-egy étel ezzel dekorálva. Szárítsuk ki a leveleket és a használat előtt áztassuk meleg vízbe, amikor pedig már kellően puha, akkor csomagolhatunk bele húsokat vagy zöldségeket is.

Csuhé baba

kukorica_baba.jpgTöbbféle módon is készíthettek csuhébabát. Az egyik legjobb verziót ITT megtaláljátok.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd Spurmant a Facebookon is!