Ezért ne dobd ki a kukoricacsuhét
Nyáron ti is sokszor esztek otthon főtt kukoricát? Eddig mindig kidobtad a kukoricát borító leveleket és hajat? Mutatom, legközelebb miért ne tedd, hiszen sok mindenre használhatod a megmaradt kukoricacsuhét.
Gyógytea
Gyűjtsük össze és szárítsuk ki a kukoricahajat. Ebből egy csészébe tegyünk egy púpozott teáskanálnyit és öntsünk rá 2,5 dl forró vizet, majd hagyjuk állni 1-3 percig. Ízesítésre nincs is szükségünk. A tea kiváló vízhajtó, és csökkenti a magas vérnyomást is.
Véd a gyomok ellen
A megszárított kukoricacsuhét a kertben jó szolgálatot tehet. Használd talajtakarónak, így megvédheted a növényeidet a gyomoktól. Ősszel pedig a fagy ellen is bevetheted.
Dekorálhatjuk vele az ételeket
Bár maga a kukoricacsuhé nem ehető, jól mutat egy-egy étel ezzel dekorálva. Szárítsuk ki a leveleket és a használat előtt áztassuk meleg vízbe, amikor pedig már kellően puha, akkor csomagolhatunk bele húsokat vagy zöldségeket is.
Csuhé baba
Többféle módon is készíthettek csuhébabát. Az egyik legjobb verziót ITT megtaláljátok.
Tetszett a bejegyzés? Kövesd Spurmant a Facebookon is!