A drága bor csak pénzkidobás: mutatom, miért

Ugyan a piálás nem csak a szervezetünkre, hanem a pénztárcánkra is igen károsan hat, egy-két pohár szép bort azonban én sem vetek meg egy fárasztó, munkával töltött hét után.

bor_gere_kopar.jpg

A minőség (ez alatt borászatban, szőlőből készült bort értek) persze nekem is fontos, viszont elképesztő pénzkidobásnak tartom a legfelsőbb kategóriában keresgélni. Tényleg nem hiszem el, hogy annál finomabb egy bor, minél drágább.

Nos, Amerikába szakadt spúrtestvéreim is erre a következtetésre jutottak egy vakteszten, amelyben három, ugyanolyan fajtából (cabernet sauvignon) készített minőségi vörösbort teszteltek. Ahogy a fenti összefoglaló videóból kiderül, az amatőr tesztelők ízlése egyértelmű:

Hiába drága egy bor, nem biztos, hogy annyival jobb, mint amennyivel többet kérnek érte!

Sommelierek, borszakértők, borászok, sznobok persze biztos egészen más eredményre jutnának...

Megjegyzés: az alapvetően tengerentúli fogyasztóknak készült videóban 1:30-nál egy Gere Kopár is feltűnik. Országimázs, bormarketing, UJJÉ!!!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd Spurmant a Facebookon is!