4 finom és laktató egytálétel pasiknak!

Olyannyira laktatóak az alábbi ételek, hogy második fogást már nem is nagyon tudna utána befogadni az üres gyomor. Egy nagy szelet igazi fehér kenyérrel kínálva az igazi (a pasik imádják)!

Ha rendelésre gyártatnád le a héten, akkor küldd tovább a linket szíved hölgyének :) 

finom_laktato.jpg

Tejfölös babgulyás

Hozzávalók: 0,5 kg fürjbab, 70 dkg sertéslapocka, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál ecet (vagy 1 citrom leve), 1 kávéskanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 pohár tejföl, só ízlés szerint.

Elkészítés: A húst elkészítem, mintha pörköltet csinálnék, rádobom az előző este beáztatott babot, kicsit együtt párolom, majd a hatliteres kuktába teszem és háromnegyed részig felengedem vízzel. Megsózom, ha van zöldpaprika, paradicsom, azt is teszek bele, és háromnegyed órát főzöm. Ekkor közepesen híg habarást készítek a lisztből, tejfölből, ezzel még egyszer felforralom az ételt, beleteszem a cukrot, ecetet, és tálalható.

Tojással rakott zöldbab

Hozzávalók: 1 kg zöldbab (mirelit vagy konzerv is jó), 5 tojás, 3 pohár tejföl, 4 szelet sovány sertéshús, Piros Arany krém, 1 tubus mustár, 2-3 evőkanál étolaj, őrölt bors, só.

Elkészítés: A megtisztított zöldbabot sós vízben 20 percig főzöm majd leszűröm. A húst vékonyra kiverem, besózom, megborsozom, mindkét oldalát bekenem mustárral és hirtelen kisütöm az olajban. Egy kisebb teflontepsit jól kikenek tejföllel, belerakom a hússzeleteket és rá a zöldbab felét Erre tejfölt, Piros Aranyat teszek, és ráreszelem a keményre főtt tojásokat. Picit megsózom, ráhalmozom a maradék zöldbabot, ráöntöm a maradék tejfölt. A tetejére Piros Aranyat csepegtetek. Forró sütőben fedő nélkül 40-50 percig sütöm. 

Tejfölös marha Stefánia

Hozzávalók: 8 szelet marha Stefánia (kb. 1 kg marha lapocka), 1 nagyobb fej vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, 1-1 mokkáskanál őrölt feketebors, őrölt fehérbors, őrölt majoránna, kevés Piros Arany krém, 1 pohár tejföl, só.

Elkészítés: A hússzeletek mindkét oldalát az olajban hirtelen megsütöm. Rádobom az apróra vágott hagymát, a fűszereket, lefedem és 5-10 percig tovább sütöm. Ezután annyi vizet öntök rá, hogy ellepje és fedő alatt puhára párolom. Vigyázni kell, hogy ne maradjon sok leve. A hústól függően egy, másfél óra alatt kész. Ha megfőtt, ráöntöm a pohár tejfölt, és óvatosan közérázogatom (nem keverem), egy pillanatra még egyszer felforralom. Kifőtt makarónit adok hozzá.

Paradicsomos káposzta húsgombóccal

Hozzávalók: 1 kg nyers fejes káposzta, 3 kis doboz paradicsompüré vagy 1 liter házi paradicsomlé, 30 dkg darált sertéshús, 3 evőkanál rizs, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál étolaj, 1,5 evőkanál liszt, 1 kávéskanál pirospaprika, őrölt bors, cukor, fűszerkömény, só ízlés szerint.

Elkészítés: A káposztát szép vékonyra szeletelem, két liter vízbe teszem, beledobok sót, cukrot, köményt és két doboz paradicsompürét. Ha forrni kezd, belerakom a húsgombócokat. Ezek úgy készülnek, hogy a darált húst, a rizst, a hagymákat, sót, a tojást, egy kávéskanál pirospaprikát jól összegyúrok, és gombócokat formálok belőle. Tíz percig nem szabad kevergetni. Egy óra hosszat főzöm és végül egy doboz paradicsompüréből, olajból, lisztből mártást készítek, ráöntöm a káposztára és összeforralom. Laktató egytálétel.