Perfect Shape

Hogyan, és mivel csillapítsd az édesség utáni sóvárgásodat?

2018. március 21. - Perfect Shape /Ancsi

Mindenki vágyik édességekre, túlságosan is megszoktuk az édes ízeket. Van az a típus, aki csak sós ételek elfogyasztása után kívánja meg "desszertnek" az édességet. Mások már reggel édes ízre vágynak, és egyszerűen nem tudják csillapítani ezen éhségüket, mindig többet szeretnének, újra és újra. Az természetes, ha az ember időnként sóvárog az édesség után, hiszen megízleltük, tudjuk, hogy milyen jó, még mentséget is találunk magunknak, pl: boldogsághormon felszabadítása, nőknél menstruáció előtt, stb.
Sok táplálkozási tanácsadó azt mondja, hogy az édességről, az édes ízről egyszerűen le kell mondani, mert nincs rá szükség. Én úgy gondolom, mértékkel lehet fogyasztani, de az egyszerű cukrok és szénhidrátok helyett más alternatívát válasszunk, mert erre mindig van lehetőségünk :)

img_1678.JPG

Kóros édesség utáni sóvárgás

 

Ha Te is ebbe a típusba tartozol, azaz minél több édességet eszel, újra ás újra kívánod, akkor érdemes egy 3 hónapos króm kúrát csinálnod. Amellett, hogy csökkenti az édesség utáni vágyad, szebb lesz tőle a körmöd és a bőröd is. Minél több cukrot fogyasztasz annál több króm ürül ki a vizeleteddel. Krómhiány esetén szénhidrát és fehérje anyagcsere zavar is megfigyelhető, emelkedik az inzulinszint és a koleszterin is. Tehát csak jót tehetsz vele a szervezetednek :)

Milyen édes ízzel csillapítsuk a sóvárgásunkat, ami az alakunknak is jó

- alma 

Jó barátunk, mert tele van rosttal, ami segíti az emésztésünket és teltségérzetet biztosít, emellett alacsony a cukortartalmas. Fogyaszthatjuk nyersen egy marék olajos mag kíséretében, vagy sütőpapíron illetve mikróban sütve fahéjjal és édesítőszerrel.

- fehérje szelet

Már nagyon jó minőségűeket lehet kapni, igazi csoki élményt nyújtanak. Figyelj rá, hogy alacsony szénhidrát és magas fehérje tartalmút válassz.

- magas kakaótartalmú étcsoki

Mivel elég kesernyés, bízom benne, hogy 1-2 kockánál többet nem tudsz megenni belőle :) Figyelj a mértékletességre.

- piros bogyós gyümölcsök

Magas antioxidáns tartalommal bírnak és alacsony a cukortartalmuk. Magában is fogyaszthatod vagy cukrozatlan gesztenyemasszához keverve házi tejszínhabbal. Ne az aszalt, cukrozott verziót válaszd, hanem a nyers vagy fagyasztott gyümölcsöt. 

- sovány túró

Nagyon jó alapanyag, magas fehérje tartalommal. Akár fehérje porral, akár házi túrókrémnek elkészítve édesítővel tökéletes választás.

Mindig van választásunk :)

Ha tetszett a cikkem, kövess a facebookon:

https://www.facebook.com/perfectshapealakformalas

És az instagramon:

@perfectshapealakformalas

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr7713759952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása