Oat Mill - zab és más

Oat Mill - zab és más

4 összetevős datolyabonbon, ami függőséget okoz

2016. szeptember 28. - mimi_8005

 

img_1399.JPG

A leges-legkedvencebb desszertünk receptjét adom most át Nektek. Gondolkodtam rajta, hogy leírjam-e, na nem azért mert annyira titkos, hanem mert annyira egyszerű. Csak 4 összetevő kell hozzá, de komoly függőséget okoz. Minden héten csinálok belőle egy nagyobb adagot, de másnapra hűlt  helye van. Aki pedig eddig kóstolta, ugyanúgy beleszeretett, mint mi.

Ha elkészítitek, érdemes mindjárt nagyobb adagot készíteni, és egy részét elrejteni a fagyasztóba. Jól jön, ha beesik egy vendég, vagy rátok tör a desszert ehetnék, mert pár perc alatt kiolvad.

Hozzávalók (ezt duplázzátok, triplázzátok attól függően, mennyi időtök van éppen):

12 szem kimagozott puha datolya

mogyoróvaj (krémes, amiben nincsenek mogyoródarabok)

50 g étcsokoládé (legalább 60%-os kakaótartalmú)

egy tk kókuszzsir (vajjal helyettesíthető)

A datolyát tényleg tapogassátok meg az üzletben, és puhát válasszatok. Még jobb és sajnos sokkal drágább a medjool datolya, ami Magyarországon is elérhető (pl. itt). A medjool egy nagyszemű, vastag húsú és puha datolyafajta, ráadásul cukormentes is. De a recept tökéletesen működni fog a megszoktott apróbb szemű datolyával is.

1. A datolyát magozzátok ki, és egy kiskanál segítségével töltsétek meg a mogyoróvajjal. Kicsit nyomjátok össze, és a kinyomódó felesleget húzzátok le a kanál segítségével. A megtöltött datolyákat tegyétek egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy tálcára, és tegyétek be 15 percre a fagyasztóba. Ez azért kell, hogy a csokiba ne kenődjön bele a mogyoróvaj, plusz a hideg datolyán gyorsabban megköt a csokoládé és nem folyik le róla, szépen bevonja majd.

2. A csokoládét és a kókuszzsírt mikróban olvasszátok meg egy magas falú edénykében. Én szeretek pl. bögrét használni ehhez, mert abban magasabban lesz a csoki, könnyeb lesz megmártani a datolyákat. Szóval mikrózzátok, 30 másodpercenként kavarjátok meg, és ha már nincsenek benne csomók, hanem sima és fényes akkor készen van.

3. A datolyákat ezután egyesével mártsátok meg, hagyjátok a felesleges csokit lecsorogni, és tegyétek vissza a sütőpapiros tálcára.

4. Enyhén szórjátok meg sóval (ha van nagyszemű tengeri só, az a legjobb). Mehet be a hűtőbe (már nem kell fagyasztani), és egy fél óra múlva már lehet is enni.

Ha tetszett, kövessetek a Facebook-on is, további receptekért.

img_1400.JPG

img_1404.JPG

img_1405.JPG

img_1406.JPG

img_1407.JPG

img_1402.JPG

Peanut butter stuffed dates

Ingredients:

12 soft medjool dates (pitted)

peanut butter (creamy)

50 g dark or semi-sweet chocolate (60% cocoa at least)

egy teaspoon coconut oil (may be substituted with butter)

Method:

1. Pit the dates if you did not buy pitted ones. Stuff a small teaspoon of peanut butter into each of the dates. Put the stuffed dates on a baking sheet lined with parchment or wax paper, and put it into the freezer for 15 minutes.

2. Meanwhile melt the chocolate and coconut oil in the microwave stopping every 30 mins to stir it. I usually use a mug for this, so that the chocolate would be high enough to easily cover my dates. It is done when there are no more lumps in your chocolate, and it's shiny and smooth.

3. Take the dates out of the freezer, and using a fork drop them one by one into the chocolate, and roll around until completely covered. Put the dates back on the parchment paper.

4. Sprinkle the dates with a pinch of flaky sea salt and put them back to the fridge until set.

Enjoy! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmill.blog.hu/api/trackback/id/tr8911739503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása