Meggyes kuglóf

2017. június 23. 11:01 - Albrecht Nikolett

Nagyon omlós(z) és szaftos!

A következő leírásban a meggyes kuglóf elkészítését szeretném Nektek bemutatni, ami egy alap receptként szolgál, hiszen ezt elkészíthetitek mákos, diós, mandulás vagy akár csokis változatban is, csak a fantáziátokra van bízva.

kuglofok.jpg

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 nagy citrom lereszelt héja
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 40 dkg magozott meggy
  • 2,5 – 3 dl tej

A tojásokat, a szobahőmérsékletű vajat, a vanília aromát és a cukrot robotgép segítségével verjük habosra, majd adjuk hozzá az átszitált lisztben elkevert sütőport, a reszelt citromhéjat, a meggyet végül a tejet is és egy spatula segítségével keverjük homogénné. Tejből annyit adjunk a tésztához, hogy a spatuláról szépen lecsöpögő masszát kapjunk.

Tipp: Szórhatunk még bele diót, mogyorót, csokidarabokat, aszalt gyümölcsöket vagy bármit, amit szeretünk (a tej mennyiségét adott esetben növeljük). Kakaós és mákos kuglófnál 25 dkg lisztet és 6 dkg darált mákot vagy kakaót használjunk, a többi mennyiség változatlan.

A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglóf formába öntjük és 180 fokos előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Sütő függő, de ha úgy látjuk, hogy nagyon barnul a teteje, akkor alufóliával lefedve süssük tovább, majd tűpróbával ellenőrizzük a süteményünket.

Tipp: Készíthetünk rá csokoládé ganachet, amihez 10 dkg jó minőségű csokoládét öntsünk le 1 dl (30 %-os zsírtartalmú) forró tejszínnel. Ezt keverjük simára, majd miután kissé kihűlt öntsük le vele a szintén kihűlt sütinket. A citromos cukormázhoz 15 dkg porcukorhoz adjunk hozzá 2 teáskanál frissen facsart citromlevet. Ízlés szerint megszórhatjuk reszelt citromhéjjal vagy vaníliás porcukorral.

efwe.jpg

Jó étvágyat kívánok!

Likeold a Nikki's Bakery-t Facebookon és/vagy kövess Instagrammon, ahol még több süteményemet láthatod!

Csatlakozz TE is a desszert imádók csoportjához!

CSATLAKOZOK A CSOPORTHOZ!

Olvass és süss szeretettel! 

cookienikkisbakery_nb_log_osszesutve.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nikkisbakery.blog.hu/api/trackback/id/tr1112608861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása