Nike vega konyhája

varázslatos ízkavalkád húsmentesen

Cukkini tócsni

2016. szeptember 27. 22:58 - Nike konyhája

Mi sorházban lakunk, kis minikerttel. Ellenben a szüleim háza körül szép nagy kert van, amit ki is használnak, imádnak kertészkedni. Ennek eredményéből mi is bőven részesünk egész nyáron. Idén például (és többek között) olyan óriási cukkinik teremtek náluk, ami tényleg döbbenetes! Ettük is mindenféle-fajta formában. Fasírtnak, sütve, főve, még pizza tetején is, és lapcsánkának, tócsninak vagy rösztlinek készítve. 

A hagyományos lapcsánka reszelt krumpliból készül, a cukkinis viszont sokkal kíméletesebb, kalóriában szegényebb változat. cukkinis_lapcsanka_4.jpg

Ami kellett hozzá:

  • egy szép nagy, vagy két kisebb cukkini
  • két szál sárgarépa
  • két tojás
  • néhány kanál teljes kiőrlésű liszt (2-3 púpos kanál)
  • két gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • kevés olaj a sütéshez

Ehhez az ételhez sem kell nagy konyhaművésznek lenni: lereszeltem a megtisztított zöldségeket, hozzákevertem a tojást és a fűszereket, majd annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjak. 

cukkinis_lapcsanka_1.jpg cukkinis_lapcsanka_2.jpg cukkinis_lapcsanka_5.jpg

Ezután kiolajozott teflonserpenyőbe kis adagokat kanalaztam, és közepes lángon mindkét oldalát megsütöttem. Sokan bő olajban sütik, én inkább ezt a kevésbé tocsogós, kíméletesebb verziót választottam. Hamar készen van, bár én szokásomhoz híven itt is néhányat megégettem cseppet. Fokhagymás tejföllel és uborkával tálaltam. Finom, egyszerű és hamar megvan. 

cukkinis_lapcsanka_3.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nikekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2611748361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.28. 23:09:54

A cukkini a tökéletes növény arra, hogy belerakjuk bármibe, mert nincs íze.
Valójában egy térfogatnövelő valami, ha nem kerülne bele a receptbe észre sem lehetne venni.

Hiszen semmi íze nincsen.

Bár lehet, hogy lenne látványos eredménye, hiszen 90% feletti víztartalma miatt kevésbé fortyogna az olaj alatta.

Az viszont dicséretes, hogy kevés olajat használsz, mert legalább nem szívja meg magát még azzal is.

funfun 2016.09.29. 06:24:34

Több liszt kell, mintha krumpliból készülne, mivel nagy a cukkini víztartalma. Így viszont nem hiszem, hogy kevesebb kalória lenne benne.
süti beállítások módosítása