Sütünk, főzünk egyszerűen

liszt&morzsa

Olivás krémsajtos csirkemell

2015. november 26. - Tom Takacs

olivas_kremsajtos_csirkemell_0_lead.jpg

Facebook-oldalunkon (melyett ide kattintva is megtaláltok, és persze örülünk, ha lájkoljátok majd az oldalunkat is... ;) ) és barátainktól kaptunk néhány visszajelzést, hogy nagyon szeretitek a receptjeinket, viszont örülnétek olykor 1-2 alacsonyabb kalóriatartalmú, kicsit "kímélőbb", csökkentett szénhidrát tartalmú receptnek is. Igyekszünk megfogadni a tanácsotokat és ennek jegyében egy "FITNESS" füllel bővült a kategória menü az oldal tetején. :) A kérésnek eleget téve lássuk az első ilyen receptet! :)

Tegnap este egy "fehérjebombát" sütöttem a kis tornászomnak, akinél oda kell figyelnünk a kiegyensúlyozott fehérje bevitelre, hiszen az izomzatának fejlődnie kell. Így lett tegnap este a vacsora ez a mediterrán csirkemell mindenféle jóval, mascarponéval, mozzarellával, friss bazsalikommal, fekete olívával, mellé egy kis salátával.

Nagyon finom és könnyű étel, talán a mascarpone a "legnehezebb", legzsírosabb összetevője. De az egész ízvilág annyira friss és annyira ínycsiklandó, hogy nem lehet nem szeretni. :)

Lássuk, hogy is készül! Persze mint mindig, nagyon egyszerűen... ;)

olivas_kremsajtos_csirkemell_1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 egész (kb. 40-50 dkg) csirkemell
  • 1 dob. mascarpone
  • 1 cs. mozzarella (a bazsalikomos íz fokozására Réka kedvencét, a bazsalikomos Zottarellát használtuk)
  • 10 dkg fekete olíva (a zöld olíva sokkal karakteresebb íze kicsit el tudja vinni az ízvilágot, de azzal se rossz)
  • bazsalikom (persze jó a szárított fűszer is, de most vettem egy élő, friss tövet, amit kicsit sem bántam meg)
  • só, bors
  • kevés étolaj
  • a köretnek szánt saláta ízlés szerint (mi LIDL saját márkás salátakeveréket, koktélparadicsomot és póráhagymát kevertünk össze)

Elkészítés:

1. A csirkemellet kettévágjuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Igyekezzünk lehetőleg minél vékonyabb szeletekre törekedni.

2. A csirkemelleket kicsit megsózva, kevés olajon, mindkét oldalukon 1-1,5 perc alatt megsütjük, hogy lezárjuk a pórusokat. A mindkét oldalukon megsült csirkemelleket egy hűálló tál aljába rakjuk. (Nem kell előtte kikenni, mert a sütést követően úgyis marad olaj a hússzeleteken, pluszt az öntet is megakadályozza majd, hogy letapadjon a hús a tál aljára.

olivas_kremsajtos_csirkemell_2.jpg

3. Közben amíg a húsok sülnek, 10-15 levél friss bazsalikomot felaprítunk (vagy veszünk 1-1,5 teáskanál szárított bazsalikomot) és összekeverjük egy kis sóval és borssal együtt a mascarponéba.

olivas_kremsajtos_csirkemell_3.jpg

4. A közben hirtelen megsütött csirkemelleket betakarjuk az azóta elészített bazsalikomos szósszal, majd rászórjuk a felkarikázott (vagy csak megfelezett) fekete olívákat.

olivas_kremsajtos_csirkemell_4.jpg

5. A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk és ezekkel takarjuk le az olívabogyókkal borított szószos hússzeleteket.

olivas_kremsajtos_csirkemell_5.jpg

6. Ezek után közepes hőfokon, úgy 180 fokon, kb. 30 percre a sütőbe dugjuk. Nem kell lefedni, a mascarpone úgyis levet ereszt majd sütés közben, aminek legalább egy része el kell párologjon.

olivas_kremsajtos_csirkemell_6.jpg

Ha kicsit kihűlt, salátával vagy párolt zöldségekkel tálaljuk. A hússzeletekre locsoljunk bátran a tálban maradt szaftból és halmozzuk rá az olivákat, együtt nagyon finom és "kerek" az étel ízvilága.

Jó étvágyat hozzá! ;)

  

Tetszett a recept? Próbáld ki Te is! És hogy minden új posztunkról elsőként értesülj, kattints és kövess minket a Facebook-on is!

click_and_follow_on_fb_footer.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztesmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr998116950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása