Ínyenc5ös – 5 tuti recept júniusra
2017. június 21. írta: Kászon Tomi

Ínyenc5ös – 5 tuti recept júniusra

inyenc5.jpg

Ezeket az ételeket mindenképp készítsd el ebben a hónapban.

#ReggeliGyors

Narancssárga turmix

turmix_mango.jpg

1 mangó

1 banán

2 narancs

1 pohár joghurt

1 dl víz

Elkészítés: „Vágd kockáckra (nagyjából) a gyümölcsöket és turmixold össze a folyadékkal. Kedved szerint szinezheted, díszitheted.”

Forrás: Blogozine

 

#PastaLove

Szuper egyszerű spenótos tészta |Glutén és Laktózmentes|

12_1.jpg

Kevés bacon

2 gerezd fokhagyma

1 doboz friss bébispenót

3 dl tejszín

1 adag gm spagetti

Kevés parmezán

Elkészítés: „Volt egy kis bacon, azt megpirítottam, erre dobtam két gerezd felaprított fokhagymát, meg egy doboz friss bébispenótot, aminek már nagyon jól jött ez a felhasználás, mert árválkodott már jó néhány napja a frigóban.

Gyorsan lepároltam a spenótot, hozzáöntöttem 3 decinyi tejszínt, összeforraltam, majd megkínáltam egy adag maradék főtt gm spagettivel és kész is volt a vacsora… ami nem teljesen igaz, mert egy darabka parmezán sajt még kiabált, hogy Ő is részese szeretne lenni ennek a fantasztikus vacsorának, így a végén még ebből is reszeltem a kitálalt tészta tejere.

Ha valamihez, akkor ehhez tényleg nem kell recept, ez annyira egyszerű, hogy a videó alapján is bárki el tudja készíteni és ha nincs otthon kifőtt tészta, hanem főzni kell, akkor is max. 15 perc alatt már fogyasztható is a vacsora.”

Forrás: Gastrohobbi

 

#LédúsÖrömök

Édesburgonya-krémleves és sajtchips

5551068_81de1cb69b89088077659957f6292709_wm.jpg

4 nagyobb édesburgonya (nagyjából 1 kiló)

2 sárgarépa

1 fej hagyma

6 gerezd fokhagyma

8 dl zöldség alaplé

3 dl tejszín

sajt, olívaolaj, só

Elkészítés: „A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy fazékban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk az édesburgonyát és a répát, megsózzuk, folyamatos keverés mellett kicsit átsütögetjük. Felöntjük a zöldséget az alaplével, közepesre mérsékeljük alatta a lángot. Ha már megpuhultak a zöldségek, belekeverjük a tejszínt a levesbe, amint újra felforrt, rögtön levesszük a levest a tűzről. Botmixerrel simára turmixoljuk. Serpenyőbe vagy palacsintasütőbe cseppentünk egy-két csepp olajat, rádobunk egy marék reszelt sajtot, és közepes lángon addig sütjük, amíg aranybarnára sül az alsó fele. Megfordítjuk, megsütjük a másik oldalát is, közben konyhai papírtörlővel folyamatosan leitatjuk róla a kisülő zsírt. Még melegen feldaraboljuk.”

Forrás: Dívány

 

#Újhullám

Paprikáskrumpli színesen

paprika_skrumpliszi_nesen_1.jpg

1 evőkanál olaj

200 g hagyma

800 g burgonya

300 g zsenge cukkini

150 g hámozott paradicsom

1 zöldpaprika (kb 100 g)

100 g füstöltkolbász

1 gerezd fokhagyma

só, bors, pirospaprika, kömény ízlés szerint

Elkészítés: „Az olajon párold a hagymát üvegesre. Húzd félre, add hozzá a paprikát, keverd el, öntsd fel egy kis vízzel, és mehet hozzá a krumpli. Közben vágd fel a paprikát és a paradicsomot, és add hozzá ezeket is. Szeld vékonyra a kolbászt, és add hozzá. Fűszerezd ízlés szerint. Legkevesebb főzési idő a cukkininek kell, ezért ezt add hozzá utoljára, és az apróra vágott fokhagymát. A cukkinivel is főzd még vagy 10 percig. Ha a krumpli puhára főtt, tálalható.”

Forrás: Mérlegelj!

 

#ÉdesekÉsSzépek

Szívecskés cseresznyés pite vanília ágyon

img_0647.PNG

A tésztához:

40 dkg finomliszt

12,5 dkg cukor

2 db tojás

20 dkg hideg vaj

1 tk sütőpor 1 csipet só

1 (bio) citrom reszelt héja

A krémhez:

1 csomag vanília puding

4 dl tej

Kb 40 dkg cseresznye a tetejére

Elkészítés: „Elsőként állítsuk össze gyors mozdulatokkal a tésztát, hiszen egy órát utána pihentetni kell a hűtőben majd. Akár a hűtés előtt már ketté szedhetjük a tésztát, én egy bucit formáztam, azt csomagoltam folpack-ba és így hagytam hűlni. A várakozó időben mossuk meg és magozzuk ki a cseresznyéket és főzzük meg a vaníliapudingot.

Az egy óra leteltével osszuk el a tésztát, a teljes mennyiség kétharmada kell az aljára, az egyharmada (és ami felesleg lesz az aljáról) pedig a tetejére.

Nyújtsuk ki a tésztát, majd emeljük be a piteformába. Én nem sütöttem most elő, de szerintem jobb, ha egy 10 percit vakon elősütjük 180 fokos sütőben, azaz sütőpapírral borítjuk le a tésztát, arra pedig nehezéket helyezünk, például babot. Amíg sül, addig nyújtsuk ki a másik adag tésztát és szaggassuk ki belőle a szív formákat. (Nyilván egyénre szabható, lehet rácsozni, maradhat simán fedetlenül, vagy teljesen be lehet borítani tésztával, ebben az esetben arra ügyeljünk, hogy vágjunk lyukakat a felső tésztalapra, hogy a gőz biztosan tudjon távozni.)

A 10 perc leteltét követően szabadítsuk meg az elősütött tésztát a nehezéktől, halmozzuk rá a vanília pudingot, majd rakjuk ki a tetejét cseresznyével. Utána mormoljunk el egy rövid imát, hogy a meleg konyhában ellágyult, kiszaggatott tésztát sikeresen rá tudjuk tenni a pitére - köszi Apa a segítséget! :)

Ha ráemeltük, a felesleget vágjuk le körben, és mehet vissza a sütőbe, 180 fokon. Nagyjából 30 perc alatt aranyszínűre sül. Tálaláskor meg lehet szórni porcukorral, de én ettől most eltekintettem.”

Forrás: Bake your smile

 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8112609409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása