:
Mielőtt bárkire ráijesztenék: póréhagyma, medvehagyma van benne, és snidling a tetején. Nem tudok ellenállni a "zöldeknek", végre készülhetnek a könnyű tavaszi zöldséglevesek. Ez kivételesen tejmentes változat: zabtejjel, napraforgómaggal, hajdinával, és természetesen karfiollal sűrítettem.
Hozzávalók (5-6 adag):
1 nagyobb fej karfiol, rózsáira szedve
1 póréhagyma
8-10 levél medvehagyma
5 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál hajdinaliszt
50 g pirított napraforgómag
Snidling a tálaláshoz
1,2 liter zöldség alaplé
só
Az olívaolajon megpirítjuk a felkarikázott póréhagymát.
Meghintjük hajdinaliszttel, és együtt pirítjuk néhány percig.
Felöntjük két merőkanálnyi hideg alaplével, és simára keverjük.
Hozzáadjuk a többi alaplét, beletesszük a karfiolrózsákat és a darabokra vágott medvehagymát, megsózzuk és puhára főzzük.
Ha elkészült, 5-6 nagyobb karfiolrózsát kiveszünk és félretesszük a tálaláshoz.
Beleszórjuk a levesbe a napraforgómagot és egy botmixerrel pürésítjük.
Felöntjük egy kis zabtejjel, visszatesszük a karfiolrózsákat és újra felforraljuk a levest. Frissen, snidlinggel megszórva tálaljuk.
Tökéletes tavaszi fogás!