A Két Cica Konyhája

Triplahagymás karfiolleves

Triplahagymás karfiolleves

:karfiolleves.jpg

 

 

Mielőtt bárkire ráijesztenék: póréhagyma, medvehagyma van benne, és snidling a tetején. Nem tudok ellenállni a "zöldeknek", végre készülhetnek a könnyű tavaszi zöldséglevesek. Ez kivételesen tejmentes változat: zabtejjel, napraforgómaggal, hajdinával, és természetesen karfiollal sűrítettem. 

 

 

Hozzávalók (5-6 adag):

 

 

1 nagyobb fej karfiol, rózsáira szedve

1 póréhagyma

8-10 levél medvehagyma

5 evőkanál olívaolaj

3 evőkanál hajdinaliszt

50 g pirított napraforgómag

Snidling a tálaláshoz

1,2 liter zöldség alaplé

3 dl zabtej

 

 

Az olívaolajon megpirítjuk a felkarikázott póréhagymát.

 

Meghintjük hajdinaliszttel, és együtt pirítjuk néhány percig.

 

Felöntjük két merőkanálnyi hideg alaplével, és simára keverjük.

 

Hozzáadjuk a többi alaplét, beletesszük a karfiolrózsákat és a darabokra vágott medvehagymát, megsózzuk és puhára főzzük.

 

Ha elkészült, 5-6 nagyobb karfiolrózsát kiveszünk és félretesszük a tálaláshoz.

 

Beleszórjuk a levesbe a napraforgómagot és egy botmixerrel pürésítjük.

 

Felöntjük egy kis zabtejjel, visszatesszük a karfiolrózsákat és újra felforraljuk a levest. Frissen, snidlinggel megszórva tálaljuk.

 

Tökéletes tavaszi fogás!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr247383994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása