Így kerüld ki az év végi céges rendezvények aknamezőit

Ritka az, hogy a céges bulin önfeledten szórakozik minden munkavállaló. A megfelelő helyszín, szervezés és tematika mellett akad még néhány olyan buktató, amelyen a gyakorlottabb cégvezetők is elcsúszhatnak. Összegyűjtöttük a szerintünk legfontosabbakat!

Bízd profira

Sok cégnél évente csak egy közösségi eseményt szerveznek, és ez gyakran decemberre esik. Ilyenkor a karácsonyi vacsorát általában követi valami közösségkovácsoló játék, például kvíz, csapatsport vagy activity. Mi azt tapasztaltuk, hogy érdemes ebben az esetben profira bízni a csapatépítést!

Nincs rosszabb egyetlen (amúgy lelkes) munkavállaló számára sem, mint kimaradni a mókából és megpróbálni túlkiabálni az enyhén ittas kollégákat. Egy külsős személy tekintélyt parancsolóbb és felkészültebb, mint a bármelyik HR-es vagy marketinges kolléga. Némi plusz költség fejében mindenki jól érzi magát és aktívan koncentrálhat arra, amiért valóban eljött az estére, hogy építse a csapatot.

Ne ilyenkor búcsúztass

A céges karácsony célja, hogy kilépjünk a szürke hétköznapokból és legalább egy-két órára ne a projektekről kelljen beszélni. Sok cégnél az év végi vacsorára szervezik a nyugdíjas vagy távozó kollégák búcsúztatását, hiszen „ilyenkor végre együtt a csapat”. Te ne ess ebbe a hibába!

Kezeld helyén a dolgokat, és köszönj el a munkavállalódtól az irodában, a közvetlen kollégák gyűrűjében, egy csokor virág vagy egy kedves ajándék mellett. A karácsonyi bulit pedig hagyd meg az önfeledt szórakozás helyszínének.

Ne essen szó munkáról

Alapigazság, de nem lehet elégszer elmondani. Azok a felettesek, akiknek nincs személyes kapcsolatuk a munkavállalóival, képtelenek másról beszélni, mint az éppen futó kampányokról. Pedig egy személyes kérdés a családot vagy barátokat illetően, esetleg egy vicces történet elmesélése a legzárkózottabb munkatársakat is megnyitja.

Csak bátorítani tudunk mindenkit, hogy ilyenkor felejtsen el minden szakmai témát, és próbálja megismerni azt, akivel egy irodában ül. A vacsoraasztal felett elhangzott történetek remek alapot biztosítanak majd a későbbiekben, így a kávéfőző mellett is lesz miről beszélgetni.

Ne fukarkodj a szép szavakkal

A céges karácsony egyféle módja annak, hogy a cégvezetők megköszönjék a dolgozók egész éves munkáját. Ilyenkor elengedhetetlen a nyitó és/vagy záróbeszéd az igazgatók részéről, amelyben kiemelik, mennyi mindent köszönhetnek a munkavállalóknak.

Sokan ódzkodnak a nyilvános beszédtől, ám nincs hitelesebb és meghatóbb, mint amikor a felsővezető szájából hangzik el az a bizonyos „Köszönöm”! Néhány előre megtanult mondat a legrosszabb szónokokból is jó fej vezetőt varázsol. Ez az apró gesztus segít, hogy a csapat az újévben is lelkesen vágjon bele a feladatokba.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr112010100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sutyerák 2016.12.03. 19:12:53

hát ja. a céges bulik jól sikerülnek,ha a főnökök is ott vannak. én inkább nem járok semmilyen céges bulira,-mert azt csak évek múlva is jajjistenem-ként emlegettem,ha eszembe jutott.-minden további nélkül:inkább nem

sutyerák 2016.12.03. 19:16:22

csapatépítés,mi? a főnökkel táncoló titkárnő lekérése úgy,hogy főnököt vállal odébb taszítom,-meg olyasmik,hogy főnök felesége meglátná a fotókat,akkor kikaparná a szemét. -nem való az egyszerű munkásembernek.

Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2016.12.03. 22:14:59

És főleg ne basszál be! Utolsó céges bulinkon egy kedves kolléganő ájultra itta magát.
Nagyon ciki volt.
Nem kellene ezt a dolgot erőltetni.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása