Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Édesburgonyás brownie bazsalikomos eperszósszal

2016. április 29. - fuf87

b1_3.jpg

Nem kertelek, nekem baromi nagy fétishem a brownie, imádom, bárhol, bármikor, egy baj van vele, elég sok kalóriát tartalmaz normál esetben, így amikor a közelmúltban egy kedves volt kolléganőm kiposztolt egy vegán, zsírszegény, cukormentes verziót, azonnal lecsaptam rá - Köszi H. Anett :-) Ő egy, Burján Szofi oldaláról származó diétás receptet készített el, én pedig ezt használtam alapötletnek a tészta elkészítésénél, persze variáltam rajta. Az eredmény: ízbomba - lelkiismeret furdalás nélkül! Mivel közeleg az eperszezon, nem volt kérdés, hogy kedvenc gyümölcsöm is valamilyen módon helyet fog kapni ebben a fogásban, ez meg is történt, méghozzá egy bazsalikommal bolondított szósz formájában.

 Hozzávalók: 

- 70 dkg édesburgonya

- 13-14 dkg paleo liszt (én Szafi süteménylisztet használtam, de szerintem mehet Update-tel, vagy akár teljes kiörlésűvel is.)

- 40g zsírszegény kakaópor

- 1 narancs héja lereszelve (a levét is beleborítottam)

- 1 dl narancslikőr

- 1-2 ek eritrit

Az édesburgonyát megfőzöm, majd összenyomkodom a meghámozást követően.

b2_4.jpg

A többi hozzávalót összekeverjük vele egy tálban, majd a végén botmixerrel pürésítjük.

b1_4.jpg

b2_5.jpg

Íme a csodaliszt & kakaó, amit a diétás termékek webshopból rendeltem:

b3_3.jpg

A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeverésen), majd szilikon sütőformába borítjuk az összeturmixolt tésztát, és kábé 30 perc alatt készre sütjük.

b3_4.jpg

(Igen, nekem csak csillag alakú van, de ígérem veszek egy téglalapra hajazót - emiatt csak szépen felvágni nehézkes, de a lehetetlen nem létezik...)

b4_3.jpg

A szósz:

Hozzávalók: 

- 25 dkg friss eper

- egy csokor bazsalikom

- 1 ek folyékony édesítőszer (kihagyható)

Az epreket kicsumázom, feldobok egy kisebb edényt a tűzhelyre és kevés vízzel beledobom az epreket, amikor már nagyon izzadnak és kezd folyóssá válni a mártás, hozzáadom az édesítőt, majd botmixerrel krémes állagot varázsolok a mártásomnak, hagyom felrottyanni, hozzákeverem a friss bazsalikomot és kész is.

b5_3.jpg

b6_3.jpg

b7_2.jpg

Nagyon brutál ízharmónia, könnyű, diétás és mindenki imádni fogja, garantálom :)

 b8_1.jpg

b89.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr608662302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása