Friss, hűvös, egészséges: görögdinnye pizza!

2016. július 25. Deino

shutterstock_215819485.jpg

A pizzát mindenki szereti, a dinnyét mindenki szereti - akkor bizonyára nem lehet baj, ha ötvözzük a kettőt, ugye? Hát nem hogy baj nem lesz belőle, hanem az egyik legfinomabb, legegészségesebb nyári hűsítőt kapjuk meg végeredményként! Amit ráadásul elkészíteni sem tart semeddig.

shutterstock_319188629.jpg

Mire lesz szükségünk?

Egy minőségi görögdinnye, mentalevél, banán, áfonya, egy kevés kókuszreszelék, kivi, eper - tulajdonképpen bármilyen gyümölcs rátehet, amihez csak kedvünk van.

Hogyan fogjunk hozzá?

A dinnyét mossuk meg alaposan, majd hűtsük be. Tegyünk így az összes többi gyümölccsel is. Az áfonya, málna fagyasztott verzióját is használhatjuk, csak ügyeljünk rá, hogy legyen egy kis idejük kiolvadni, mielőtt tálaljuk az egészet.

shutterstock_450094771.jpg

A dinnyét szeleteljük fel egy centiméteres "óriáskarikákra" párhuzamosan, ezek lesznek a dinnye pizzánk alapjai, mondhatni a tészta. Mérettől függően vágjuk őket 6-8 háromszög alakú szeletbe, majd helyezzük rá a gyümölcsöket: a banánt karikázva, az áfonyákat, málnát egyesével, a kivit felkockázva, stb. Az elkészült szeleteket "fűszerezhetjük" kókuszreszelékkel, mentalevéllel, vagy egy kevés fahéjjal, sőt, tejszínhabbal is.

 

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

A magyar görögdinnye szezonja hagyományosan június végétől Lőrinc napjáig tart. A modern fajták korábban érnek és tovább megőrzik élvezhetőségüket. A mi fogyasztói kultúránk része a négy - tizenöt kilós dinnye, de a skandináv népek ennél kisebb, "frigodinnyét" kedvelnek. Nekem legjobban a Spar magnélküli (Fashion) dinnye ízlik. Ha különlegességet keresünk ajánlom a sárgahúsú változatot.

süti beállítások módosítása