Mini túrós pogácsák
2018. július 22. írta: Galagonya13

Mini túrós pogácsák

33101372_1612465548801281_6940237189749932032_o.jpg

Nagypapám párja mindig isteni pogácsát hoz a születésnapokra. Azt mondta, hogy az a titok, hogy ugyanannyi túró kell, mint vaj. Hát ebből indultam ki. :-)

Hozzávalók két tepsi pogácsához:

250 g áttört túró
350 g BL 80 kenyérliszt (vagy sima liszt) + nyújtáshoz kb. 100 g
250 g vaj
30 g friss élesztő
1 dl víz
1 kk. cukor
1 ek. só
1 tojás

Az élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttattam. A lisztbe belemorzsoltam a hideg, kockára vágott vajat, majd hozzáadtam a tojást és a túrót. Hozzáöntöttem az élesztős vizet is, majd jól összegyúrtam. A tészta viszonylag híg, ragacsos, de így lett jó! Lefóliáztam a tálat és 1,5 órát kelesztettem.

A nyújtófelületre sok lisztet szórtam, majd a tészta negyedét kiborítottam. Háromszor, négyszer félbehajtottam, így felvett egy kis lisztet, és nyújtható állagú lett. Hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtottam, éles késsel csíkokat húztam a tetején, majd a legkisebb pogácsaszaggatóval apró pogikat szaggattam. Egy tepsibe két ilyen adag fért.

Előmelegített sütőben, 190 fokon (alul-felül sütős funkció) 17-20 percet kell sütni. Édespofák! :-) Kívül ropogósak, belül puhák.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2314006546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása