Egészséges túrótorta – cukor és liszt nélkül
Megosztom Veletek az egyik új, kedvenc süti receptem. Nagyon egyszerű elkészíteni, bármennyire is macerásnak tűnik, elképesztően finom és még egészséges is, hiszen sem cukor, sem liszt nem kell bele. Bármilyen finom idénygyümölccsel feldobhatjuk, ízesíthetjük :).
A süti alapanyagai:
- 500 g zsírszegény light túró
- 3 tojás
- 4 evőkanál natúr joghurt
- 1 csomag Norbi Update vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál por Nyírfacukor
- 2 evőkanál Holland kakaópor (NEM CUKROZOTT!)
- gyümölcs a tetejére
Amire szükséged lesz az elkészítéshez:
- egy nagy keverőtál (jó, ha van kiöntő része)
- botmixer
- egy közepes kiöntős tál
- nagy merőkanál
- 18 cm átmérőjű tortaforma
Elkészítés:
Tegyük bele a nagy keverőtálba a túrót, tojást, joghurtot, pudingport és porcukrot. Már jöhet is a botmixer, amivel mixeljük simára a hozzávalókat. Minél tovább keverjük, annál egyszerűbb lesz önteni, úgyhogy érdemes kb. 5 percig. Ha ez kész, a kisebb kiöntős tálba tegyünk át 2 merőkanállal a masszából. A kisebb adagba szórjuk bele a 2 evőkanál kakaóport, és keverjük simára. Vegyük elő a tortaformát. Ha teflon, elég csak az aljára tenni sütőpapírt. És most jön a kicsit bonyolultnak tűnő rétegezés, de higgyétek el, nem az :). Felváltva kell a tortaforma közepébe öntögetni a két masszát: először a világos (vaníliás) masszából öntsünk egy keveset a tepsi aljára, ezt követően a kakaósból a vaníliás massza tetejére, és ezt így sorba, amíg el nem fogy mindkét masszánk. Ha ez kész, már kerülhet is rá a málna, áfonya, vagy amit szerettek :).
Sütés: 200 °C-on 10 percig, majd 150 °C-on további 40 percig.
Ha kész, várjuk meg, míg kihűl, és már ehetjük is!
Jó étvágyat :)!
Köszönet a TopRecepteknek a receptért! (https://www.facebook.com/TopReceptek/)
Képek: egeszsegguru.blog.hu