Rántott sajt - liszt, zsemlemorzsa, és olaj nélkül!

2017/04/28. - írta: ProfiEdző

Mikor az ember diétázik, vagy csak szimplán saját maga miatt igyekszik egészségesen étkezni, gyakorta falakba ütközik. Cukor cukorba forgatva, minden jól meglocsolva olajjal... Akadnak azonban jól kikísérletezett praktikák, amiknek hasznát vehetjük a konyhában, hogy elejét vegyük a csalónapoknak. Van egy ilyen fortély a rántott sajtra is!sajt.jpg

 Amire szükséged lesz hozzá

  • 2 bögre felaprított karfiol
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál darált mandula, vagy esetleg paleo liszt
  • só, bors, és bármilyen más fűszer ízlés szerint
  • 6 szelet rántani való sajt

Első lépésként izzítsd be a sütőt 180°-ra, majd vegyél elő egy tepsit és tegyél bele sütőpapírt. Aztán a karfiolt bontsd rózsáira, és miután megmostad, minél apróbbra vagdald - ehhez nagy segítségedre lehet egy aprítógép. Főzd kb. egy percen át a karfiolt egy lábas felforrt vízben, és miután leszűrted, nyomkodd ki egy konyharuhában belőle a vizet. sajt2.jpgÖntsd egy tálba, és keverd hozzá a tojást, a mandulát, és a fűszereket, aztán a tepsibe formázd meg őket attól függően milyen formájú rántott sajtot szeretnél később tálalni. Nagyjából 10 percig süsd, majd a másik oldalát elég lesz kb. 7 percig! Ezután tedd bele a korábban kicsit vastagabbra vágott sajtszeleteket.

Ha még pikánsabbá szeretnéd tenni, akkor most van itt az ideje, hogy minden egybeolvadjon! A sajt és a karfiolkenyér közé becsempészhetsz például hagymakarikákat, paradicsomkarikát, vagy valami más szájízed szerintit.

Hogyha pedig tényleg szeretnél valamit elérni a diétával:
Nekem is tudtak segíteni az Edző Centrumban, egészen professzionális táplálkozási tanácsokkal. Egyébként állapotfelmérést is végeznek, ráadásul díjtalanul, regisztráció nélkül. Fordulj hozzájuk bizalommal, és kérlek hivatkozz a blogra :)

Jó étvágyat!

Címkék: táplálkozás
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edzobarat.blog.hu/api/trackback/id/tr7612458455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása