Burger Blog

Spájz, Mosonmagyaróvár

2016. július 25. Jancsa Jani

Ha azt mondják, hogy burgerbloggernek lenni egy elég jó dolog, azt bizony kénytelen vagyok én is aláírni, ugyanis utazgatni az országban, és jókat enni bizony kellemes időtöltés. Ez alkalommal az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de az ételek viszont bőven kárpótoltak.

2016-07-16_13_04_42.jpg

A Spájz Mosonmagyaróvár közepén nyitott még, lassan már fél éve. A beltér kicsi és hangulatos, házias, konkrétan majdnem a saját konyhánk is lehetne ilyen. A teraszon nagyon jópofa raklapbútorokon foglalhatunk helyet, és az egészet belengi valami jó érzés, még akkor is, ha szakadt az eső, mint esetünkben.

2016-07-16_12_47_28.jpg

2016-07-16_13_07_58.jpg

A jófajta házi szörpök után ki is kérjük a burgereinket, melyek retro hatású tepsikben, és jó értelemben elképesztő terjedelemben érkeznek, értem ezt vertikálisan, valamint a különálló köretek terén is.

2016-07-16_13_18_22.jpg

Ami közös volt mindkettőben, az a zseniális hagymalekvár, a káposztasaláta, a házi hambiszósz, valamint a steak burgonya - ez utóbbit mondjuk külön kértük mellé, csak, hogy pontosak legyünk, és remek darab volt az összes.

2016-07-16_13_19_02.jpg

Egyiknek a signature, Spájz Burgert kértük, melyben grill serrano sonka, cheddar, tükörtojás, bacon chips, és rántott hagymakarika kapott helyett a húspogácsa, és némi zöldség mellett. A zsömle kellemes textúrájú, könnyed, pirított darab, ahogyan azt kell.

A húspogácsa is legalább ugyanennyire jó ebben a koordinátarendszerben: szaftos, ízes, nagyon bejött. Persze mindezek mellett a feltéteknek sincs szégyenkeznivalójuk, a grill serrano sonka pedig egy olyan plusz, amilyet nagyon máshol még nem láttam, ellenben egy újabb szintre emelte ezt az amúgy sem rossz terméket.

2016-07-16_13_19_14.jpg

2016-07-16_13_19_42.jpg

A másik burger a Ház Étke nevet viselte (szóval akár ez is lehetne a ház burgere, nemde?), és ha bele lehet pakolni egyvalamibe minden jót, akkor ebbe aztán sikerült. A már említett zsömle és hús mellé került bele fokhagymás-pesztós szósz, libamáj, egy lehelletnyi szarvasgombás érintés, valamint lyoni hagyma, és grillezett alma is.

2016-07-16_13_21_24.jpg

2016-07-16_13_21_51.jpg

Nem túlzás azt állítani, hogy ez a burger 110%-ra bejött nekem, elképesztő ízek, nagyon jól együttműködő összetevők, az első falattól az utolsóig. Hatalmas öröm, hogy most már Budapesttől ilyen távolságra, kvázi a határ mellett is lehet ilyen burgereket kóstolni rendszeres jelleggel.

2016-07-16_13_25_41.jpg

2016-07-16_13_26_16.jpg

Árak tekintetében lehet kérni mini-verziót, ami 700-tól kezdődik, a normálok 1090-től 2490-ig tartanak, de ez utóbbi már dupla. Szervezzetek emiatt túrát a környékre, vagy csak ha Ausztriába jöttök-mentek; mindenképp térjetek le a pályáról, és kóstoljátok meg a Spájz burgereit!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/spajzmovar

Cím: 9200, Mosonmagyaróvár, Kórház utca 2.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr118906118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ozur 2016.07.25. 18:51:34

Fokhagymás-pesztós szósz? A pesztó eleve fokhagymás.

igazmondojuhasz1 2016.08.01. 22:41:10

@ozur: persze, ezek csak itt okoskodnak , hogy többnek tegyék magukat .
Valójában meg fogalmuk sincs miről beszélnek . tudod jobban hangzik hogy fokhagymás pesto , mint a simán csak : pesto....
süti beállítások módosítása