Burger Blog

BpBurger (153) - mEATing Budapest

2015. május 28. Jancsa Jani

Ha hamburger, akkor hetedik kerület - vagy fordítva? Mostani versenyzőnk is a város szívében, a Dob utcában nyitott idén, mi pedig befüleltünk egy jófajta burgerre.

2015-05-22_14_15_14.jpg

A már korábban is említett Online Street Food Show keretein belül mentünk tesztelni, a kupon beszerezve, a kérés pedig a Gorgonzola & Bacon burgerre esett. A hely megnevezése gasztropub, a beltér barátságosan néz ki, külön kiemelném a szuper kényelmes bőrszékeket.

2015-05-22_14_18_17.jpg

A rendelésünk olyan negyedóra múlva meg is érkezett, addig pedig jó kis szörpöket kortyoltunk, nekem a keserű citrom kiemelendő volt.

2015-05-22_14_28_44.jpg

A burger sült krumplival és káposztasalátával érkezett, előbbi házinak tűnt, és teljesen korrekt. Egy apróság: az étlapon julienne sült burgonya volt írva, az pedig frankón nem ilyen... A káposztasaláta is jó ízű, de semmi extra.

2015-05-22_14_28_40.jpg

Továbbhaladva nézzük a burger zsemléjét: ízre, állagra kalácsos, viszont öreg hiba, hogy egyáltalán nincs a belseje lepirítva, így egy sima zsömlét eszek fényes tetővel, nem egy hamburger-összetevőt.

2015-05-22_14_31_03.jpg

A benne lévő dolgok jó ötletre utaltak, nem sok gorgonzola-dió párosítással találkoztam idáig. A sajt egy nagy szeletben van benne, nyilván ez nem fog megolvadni, de ez nem is volt gond.

2015-05-22_14_30_48.jpg

A húspogácsa helyenként médium, valamiért nem egyenletes, a falatok szétomlanak a számban, az ízesítése is jó. Rajta ráolvasztott cheddar, hogy ez a koncepció része, hogy dupla sajt, vagy nem, azt nem tudom, de egész jól működik. A tetején még amit kiemelnék az a két szelet extrajó-ízű savanyú uborka, ez telitalálat.

2015-05-22_14_34_56.jpg

Ami viszont nem annyira, az a lilahagyma vége, amit a burgerembe tettek, ráadásul, még a héja is rajta maradt. Ezt így otthon magamnak sem tenném oda, nemhogy egy úgynevezett gasztro-pubban, mivel rohadtul pronyó. Ráadásul amikor a végén jeleztem, a felszolgáló olyan három másodpercet gondolkodott, mielőtt nagy nehezen kinyögte, hogy sajnáljuk. Ja, úgy tűnt...

2015-05-22_14_37_31.jpg

A burgerek 1290-től 1690-ig tartanak, és ebben benne van már a fent említett két köret is, amivel egy tuti kis árat tudtak összehozni. Kár a zsemléért meg a hagymáért, mert egy kis odafigyeléssel bizony remekül rendbe lehetne pakolni a dolgot...

Cím: 1073, Dob utca 53.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/mEATingBudapest

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr867483238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása