A mézes krémes nálunk hagyományos családi recept. Most karácsonykor is ez volt az egyik süti, no de nem kell ahhoz karácsony, hogy ez kerüljön az asztalra. :)
Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt
1 tojás
4 kanál tej
3 dkg zsír
2 kanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg cukor
tej szükség szerint
A töltelékhez:
1 bögrényi tejbegríz keményre főzve
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
szilvalekvár
15 dkg csokoládé a tetejére
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy óra pihentetés után négy részre osztjuk, kinyújtjuk téglalap formára és a tepsi hátán - kivajazva - négy lapot sütünk 170 fokon, nagyjából 15 perc alatt. (Halvány sárgára sütjük.)
Készítünk egy bögrényi keményebb állagú tejbegrízt, ebbe belekeverjük a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezzel a krémmel megkenjük az első tésztalapot, ráborítjuk a következő mézes lapot, azt megkenjük szilvalekvárral, majd a következőt ismét a grízes krémmel.
A tetejére csokit olvasztunk és azzal vonjuk be.
Ennek a süteménynek állnia kell legalább egy éjszakát, másnap finom és puha lesz.
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥