Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melegedő

Hogyan készíts otthon Grincsfát?

2016. december 09. - beccaprior

grincs_3.jpg

Buziblog lévén helytálló a kérdés, hogy miért közlünk karácsonyi dekorötletet, de mindjárt meg is magyarázom!

Egyrészt annyit foglalkoztunk már kézimunkával, hogy bátran posztolhatunk a témában, másrészt mindenki tudja, hogy a melegek kreatívak, van szépérzékük és A fiúk a klubból sorozat óta azt is, hogy értenek a virágkötészethez. Nos, ezen okoknál fogva – és azért mert egyébként ez az egyik szakmám –, lerántom a leplet a Grincsfa-készítés titkairól.

Lássuk…

Szükséges alapanyagok:

  • Zanót, vagyis zsurló. Akkora köteg, amit két kézzel is alig érsz át.
  • Kötöződrót (legjobb, ha zöld)
  • 1.2-es vagy 1.4-es drót, 5 szál
  • Egy cserép vagy kaspó (nagyjából 10-12 cm átmérőjű)
  • Vizesoázis (ezt előző este áztasd be!)
  • Szőr vagy moha, esetleg egy régi kötött sál (ezzel takarjuk le a cserép és a zsurló találkozását)
  • Dekorációs kellékek, amiket szeretnél ráragasztani a fádra (minigömbök, kis csengő, szivacs hópehely, kis szánkó, akármi, ami neked tetszik)
  • 4 méter keskenyebb karácsonyi szalag (Ha túl széles, eláll a fától és nehéz vele dolgozni. Legjobb az 1-1.5 cm széles)
  • Műhó spray
  • Ha szeretnéd kivilágítani, akkor mini ledsor (Yiskben is kapható!)
  • Ragasztópisztoly betéttel!

1.

A cserépbe, vagy kaspóba belefaragjuk az előre beáztatott vizesoázist (tűzőhabnak is nevezik, de az olyan nagyképű).

grincs_4.jpg

2.

A zsurlót körbetűzzük, nagyon szorosan. Ahol az oázis és a cserép között nagyobb a hely, oda több kell! A belseje lyukas marad, de nem fog látszani :)

grincs_5.jpg

3.

Kötöződróttal jó szorosan körbetekerjük, és amikor már majdnem felértünk a tetejére, a zsurló közé szurkáljuk a vastagabb drótszálakat, hogy a végén hajlítani tudjuk a fa csúcsát. A legeslegvégéig alaposan körbedrótozzuk, majd meghajlítjuk a végét, mint a mesebeli grincsfáknak.

grincs_6.jpg

4.

Leragasztjuk a cserép és a zsurló találkozását, valami olyan anyaggal, ami puha és könnyű vele dolgozni. Lehet moha, zuzmó, a gyerek tavalyi szőrmegalléros kabátjáról lenyesett szőrcsík, esetleg egy régi kötött sálból vagy pulóverből vágott darab. Ha egyik sincs, akkor apró termések is megteszik!

grincs_8.jpg

5.

Körbecsavarjuk a szalaggal, a csúcsára masnit kötünk.

grincs_7.jpg

6.

Ráragasztgatjuk a gömböket, csillagokat, esetleg apró tobozokat, kockacukrot, bármit, ami tetszik.

grincs_1.jpg

7.

Óvatosan befújjuk azokat a részeket műhóval, ahol csak zsurló van. (A zsurló idővel kiszárad, megszürkül, ezért jobb eltakarni, de ez a lépés bátran elhagyható, vagy csillám spray-vel helyettesíthető. Ha mégis fújsz, vigyázz, hogy a díszeket ne fedje le a műhó!)

8.

Ha szeretnénk rá világítást, akkor száradás után óvatosan rátekerjük a ledsort.

Készen is vagyunk! :) 

Jó szórakozást azoknak, akik kedvet kaptak hozzá!grincs_2.jpg

____________________________

Becca Prior - író, blogger
Email: hello@melegedo.com 

További cikkekért és érdekességekért kövess minket Facebook-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://amelegedo.blog.hu/api/trackback/id/tr1912032143

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alex levele gluténmentes 2016.12.09. 23:46:10

Aki még nem fogta fel ez egy hatalmas átverés. Jól kifundált és felépített gerilla marketing. A levél felnőtt által diktált szöveg, ilyet gyerek nem ír. A gluténmentes zagyvaság teli ellentmondással, de most ez a divat, amivel hülyíteni lehet. Sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2016.12.09. 21:33:02

HMM.....SZÉPNEK NAGYON CSÚNYA ! MARADOK A NORMÁLIS FÁNÁL...
süti beállítások módosítása