Undorodnak a netezők az ehető mosogatószivacstól: nagy port kavart a fotó
Ben Churchill séf ötlete nem aratott osztatlan sikert, a furcsa desszertek megosztják az internetezőket.
Egy desszert nemcsak attól jó, ha finom: az is fontos, hogy gusztusosan és hívogatón nézzen ki, különben az embernek nem lesz kedve megkóstolni. Kutatások igazolták, hogy finomabbnak érezzük azokat az ételeket, amelyeknek a külsejük is csábító, ennek ellenére Ben Churchill mindent elkövet, hogy édességeinek olyan külsőt adjon, mely nem a valódi ízüket, hanem valami teljesen mást sejtet.
A magát ételilluzionistaként is aposztrofáló séf művészi szinten űzi a megtévesztést, készített már például tükörtojásos pirítósnak kinéző citromtortát vagy gombának látszó kókuszcsókot. Ám a legnagyobb visszhangot a használt mosogatószivacs külsejű almás-mentás tortácskája váltotta ki: a kommentelők szerint a sütemény, bár igazi mestermunka, pont ezért nagyon gusztustalan, és semmi pénzért nem kóstolnák meg. Nézd meg képeken a legbizarrabb desszerteket a konyhájából!
Dilemma podcast
A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!