Roppanós spárgával töltött csirkemell - Baconbe tekerve még jobb

A csirkébe göngyölt spárgával már a köret is meg van oldva.

Roppanós spárgával töltött csirkemell - Baconbe tekerve még jobb
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A spárga tele van vitaminnal, vízhajtó, gyorsítja az anyagcserét, tehát érdemes minél többször és többféleképpen beiktatni az étrendedbe. Csirkemellbe töltve, sajttal megbolondítva könnyű, finom főfogást varázsolhatsz belőle. Ha nem kell szigorúan számolnod a kalóriákat, tekerd baconbe a húst, sokkal ízletesebb lesz. A tepsibe szórhatsz még krumplit is.

Spárgával töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemell
  • 12 db bacon
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg trappsita
  • 1 csomag spárga
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál citromlé
  • vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárga fás részét távolítsd el, ha szükséges, hámozd meg, akár ketté is törheted. Dobd forrásban lévő, sós vízbe, add hozzá a citrom levét. Főzd három-négy percig, majd hideg vízzel öblítsd le. Ügyelj arra, hogy a spárga roppanós maradjon. A húst mosd meg, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Nyisd szét éles késsel, és sózd, borsozd ízlés szerint. Rakj rá két-három spárgát, egy szelet mozzarellát, majd göngyöld fel, és borítsd be baconnel. Fogvájóval meg is tűzheted.
 

Rendezd a húsokat kevés vajjal kikent tepsibe, szórd meg reszelt trappistával, aprított petrezselyemmel, locsold meg kevés vízzel, és fedd le. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 35-40 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a csirkemellet.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük